a instàncies de la Fiscalia

Un jutge envia a presó el kamikaze de la M-50 per homicidi dolós

L'acusat va donar positiu al control d'alcoholèmia

kamikaze / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jutge d’Instrucció número 13 de Plaça de Castella ha ordenat l’ingrés a presó del kamikaze que es va segar diumenge la vida d’un jove a la M-50 a l’imputar-li un delicte d’homicidi dolós per dol eventual a instàncies de la Fiscalia de Madrid, han informat a Europa Press fonts jurídiques i fiscals.

Així, el jutge ha dictat presó comunicada sense fiança i li imputa un delicte d’homicidi dolós, un altre per superar la taxa d’alcoholèmia i un tercer per conducció temerària, han informat a Europa Press fonts jurídiques i fiscals.

Kevin C. B. ha comparegut davant de l’instructor després d’haver estat diversos dies ingressat a l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid i ser detingut per ordre d’un jutge de Coslada. Fonts de la investigació van confirmar a Europa Press que va donar positiu en alcoholèmia. 

Després de la seva compareixença el jutge ha decretat l’entrada a presó pels articles 379.2 i 380 del Codi Penal per conducció temerària sota els efectes de l’alcohol o les drogues. En concret el 379.2 fa referència a conduir «sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o begudes alcohòliques», mentre que l’article 380 fa referència a aquells que ho facin amb «temeritat manifesta i posin en concret perill la vida o la integritat». Així, la figura del dol eventual s’aplica quan el subjecte té present que l’acció que està realitzant pot ocasionar la mort a algú i, malgrat això, no fa res per evitar-ho; en aquest cas, la conducció en direcció contrària.

Accident de matinada

El sinistre es va produir a les 6.39 de diumenge al quilòmetre 25 de la carretera de circumval·lació M-50, en el límit municipal entre Madrid i Coslada. En aquell moment, el vehicle kamikaze va xocar frontalment contra l’altre, van indicar a Europa Press fonts d’Emergències Madrid.

Notícies relacionades

Els Bombers de la Comunitat de Madrid van haver de rescatar el cos del mort, de 35 anys, únic ocupant del vehicle, que havia quedat atrapat a l’interior.

El conductor kamikaze, identificat com un jove de 24 anys, ha patit un traumatisme ortopèdic al braç i, després de ser estabilitzat al lloc dels fets, ha sigut evacuat fins a l’Hospital Gregorio Marañón de la capital.

Temes:

Madrid