Junqueras s'ofereix per anar de cap de llista d'ERC al 10-N

El líder d'ERC assenyala que Romeva també es posa a disposició per repetir al Senat

undefined48261582 madrid 21 05 2019 politica constitucion de la camara baja  j190529205454

undefined48261582 madrid 21 05 2019 politica constitucion de la camara baja j190529205454 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

El president d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha ofert per encapçalar de nou la llista del seu partit al Congrés amb motiu de les eleccions del 10 de novembreencapçalar de nou la llista del seu partit al Congrés10 de novembre. En una carta dirigida a la militància, Junqueras assegura que l’exconseller Raül Romeva també vol repetir com a cap de llista al Senat.

En la missiva, Junqueras afirma que «l’arrogància, la irresponsabilitat i, sobretot, la immaduresa democràtica del sistema polític espanyol porten cap aquesta repetició electoral». A més, reafirma l’aposta d’ERC per estendre la mà al diàleg. «Sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya que doni resposta als nostres objectius legítims». 

«No desapareixerem»

«Han de saber que combatrem la repressió fins al final. No desapareixerem, no ens cansarem i no ens pararan mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem», conclou la missiva de Junqueras a la militància.

El líder republicà ho diu pocs dies després de la celebració del Congrés Nacional d’ERC, on va ser reelegit president, una jornada que considera que ha revalidat la confiança de la militància cap a ell i el seu projecte per tercera vegada, un recolzament que assegura que l’omple d’energia per continuar.

«ERC en surt reforçada i amb la confiança per iniciar un període de lideratge del moviment que permeti traçar un consens estratègic i una acumulació de forces, que ens ajudi a avançar conjuntament», ha afegit el líder republicà.

Independència «inevitable»

A més, ha assegurat que mai havia estat tan convençut com ara que la independència «és inevitable», i ha exposat que el partit és una eina al servei del país i que, com més fort sigui, millor per al projecte comú de la república catalana.

Notícies relacionades

Amb aquest anunci, és pràcticament un fet que tots dos siguin els cap de llista d’ERC el pròxim 10-N, pendent que la proposta rebi un aval de la militància, tot i que fonts d’ERC consultades per Europa Press estan convençudes que així serà, després que Junqueras rebés gairebé el 90% del recolzament diumenge per liderar l’Executiva Nacional del partit.

Sortida democràtica

«Ningú com ERC ha demostrat la fermesa i la coherència alhora. Malgrat la repressió, continuem estenent la mà al diàleg, perquè sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya», ha conclòs el líder republicà des de la presó de Lledoners (Barcelona).