CAP AL 10-N

Iglesias: «Pedro Sánchez em va mentir»

Aconsella al socialista que, si no pot dormir, «canviï el matalàs de la Moncloa»

Afirma que Errejón vol donar els seus vots gratis al PSOE i que no té interès autonòmic

GR1052. MADRID, 22/07/2019.- El líder de Unidas Podemos, Pablo Iglesias (izda), en su escaño del hemiciclo del Congreso durante la primera jornada del debate de investidura, en la que afronta desde este lunes el debate que puede desembocar en su elección como presidente del primer Ejecutivo de coalición en la reciente historia de España, si cuaja el acuerdo de su partido (PSOE) con la coalición de izquierda Unidas Podemos (UP). EFE/Emilio Naranjo

GR1052. MADRID, 22/07/2019.- El líder de Unidas Podemos, Pablo Iglesias (izda), en su escaño del hemiciclo del Congreso durante la primera jornada del debate de investidura, en la que afronta desde este lunes el debate que puede desembocar en su elección como presidente del primer Ejecutivo de coalición en la reciente historia de España, si cuaja el acuerdo de su partido (PSOE) con la coalición de izquierda Unidas Podemos (UP). EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Sí que em penedeixo d’una cosa, de confiar en la paraula del Pedro [Sánchez], elPedro em va mentir». Així de rotund i taxatiu s’ha mostrat Pablo Iglesias en la seva primera entrevista després que es consumés el fracàs de les negociacions per formar un Govern. El secretari general de Podem ha assegurat que si ha de fer alguna «autocrítica» és admetre que va ser enganyat pel president del Govern en funcions. «No em va dir la veritat i jo vaig confiar en ell», ha insistit, recordant que el líder socialista li va allargar la mà en l’anterior campanya electoral per formar una coalició. 

En un to pausat molt allunyat del que va fer servir en la sessió d’investidura del juliol, Iglesias ha retret en una entrevista a Antena 3 a l’inquilí de la Moncloa que sentenciés que l’entrada dels morats al Consell de Ministres l’amoïnaria: «Crec que va faltar al respecte a molta gent». En aquest sentit, ha defensat que tant a Europa com a les Comunitats Autònomes la coalició és vista com una cosa«normal». «El que és anormal és algú que diu que per dormir bé ha de tenir tots els ministres i tot el poder», ha conclòs.

 

«Quan un president del govern en funcions no dorm bé crec que pot canviar el matalàs de la Moncloa tantes vegades com vulgui», ha dit fent broma, recorrent a la ironia i recordant el començament del llibre que va escriure Sánchez,‘Manual de resistencia’, en què explicava com, després d’arribar a la Moncloa, una de les seves primeres decisions va ser canviar el matalàs que havia utilitzat anteriorment l’expresident Mariano Rajoy. 

Falta de «sinceritat»

El candidat d’Unides Podem als comicis del 10-N també ha rememorat alguns moments de la passada negociació amb els socialistes. Segons la seva opinió, les paraules del secretari general socialista han demostrat que l’oferta de coalició de juliol «no va ser sincera» i que s’esperava que fracassés donant un marge de diàleg de 48 hores: «Tot Espanya sap que el PSOE i Sánchez mai van voler un Govern de coalició». 

«Els espanyols no elegeixen un president quan voten, elegeixen diputats, i aquests diputats s’han de posar d’acord per elegir un president», ha explicat abans d’acusar Sánchez de ser el veritable «problema» del bloqueig polític. A més, ha remarcat que el PSOE «sempre que pot tria la dreta». 

Notícies relacionades

Referent a això, Iglesias ha afirmat que és «molt bo que Sánchez aparegui molt a televisió, com més aparegui millor», ja que haurà d’explicar el seu projecte polític, una cosa que considera que no és el punt fort del president del Govern en funcions. 

Errejón i el PSOE

Sobre una possible candidatura a les eleccions impulsada per Íñigo Errejón i per les paraules amables que Sánchez va adreçar al cofundador de Podem, Iglesias ha afirmat que la tornada del que va ser el seu amic a la política nacional arribarà «més tard o més d’hora». «Li interessa molt més la política estatal que la política autonòmica, que no li ha interessat mai», ha dit llançant un dard al que va abandonar la formació morada al gener. «Serà un actor de la política estatal amb el seu propi partit o al PSOE, però serà un actor de la política estatal», ha conclòs. 

sanchez-errejon / periodico