Torra admet que «no és acceptable» que faci 10 anys que les tarifes del Tercer Sector estan congelades

El president al·lega que s'ha donat «una mínima empenta» a aquestes prestacions i «confia» que els pressupostos del 2020 ho resolguin

GRAFCAT3257. BARCELONA, 27/08/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante la primera reunión del ejecutivo catalán, celebrada tras el paréntesis estival, en la que se podría acordar llevar al Gobierno a los tribunales para reclamarle el pago de 874 millones de euros pendientes, en el inicio de un curso político marcado por la sentencia del juicio del procés.EFE/ Quique García

GRAFCAT3257. BARCELONA, 27/08/2019.- El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante la primera reunión del ejecutivo catalán, celebrada tras el paréntesis estival, en la que se podría acordar llevar al Gobierno a los tribunales para reclamarle el pago de 874 millones de euros pendientes, en el inicio de un curso político marcado por la sentencia del juicio del procés.EFE/ Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet autocrítica respecte a la insuficient dotació del Govern a les empreses del Tercer Sector Social, que denuncien que els mòduls i prestacions que reben de l’administració catalana fa deu anys que estan congelats. «Lamento que durant anys hagin estat congelats, no és acceptable en termes democràtics», ha admès Torra en el seu discurs final en un acte d’entrega de premis de la Confederació del Tercer Sector, organització empresarial que agrupa prop de 1.200 organitzacions que ofereixen serveis socials des d’una voluntat no mercantil.

El president ha afegit que s’ha donat «una mínima empenta» a aquestes inversions socials del Govern i ha mostrat la seva confiança en què «els pressupostos del 2020 resolguin el tema d’una vegada».

La reclamació

La Confederació va denunciar al març que les tarifes dels serveis són les mateixes que fa deu anys a Catalunya i que les entitats han assumit increments de costos no repercutits en els preus que abona el Govern. «Les entitats socials estan en una situació molt complexa, assumint una sobrecàrrega insostenible per l’infrafinançament crònic dels serveis i la congelació de les tarifes des de fa deu anys», fins i tot amb retards en els pagaments de fins a 180 dies», va descriure el president de l’organització, Joan Segarra.

Innovació, inserció i llei d’estrangeria

Notícies relacionades

Segarra, juntament amb Torra i representants de l’ajuntament de Barcelona i de la Diputació, han participat en l’entrega dels premis de l’entitat als millors projectes de les entitats que formen la Confederació. Torra s’ha mostrat emocionat –«arriba molt endins»– de les iniciatives presentades i de l’actuació del Tercer Sector. «Per a mi és el primer sector», ha especificat. Entre els premiats, el projecte Espigoladors, que uneix la distribució d’aliments i l’economia circular; i l’aposta de la cooperativa Eduvic en favor de la inserció laboral de menors migrants no acompanyats. Els representants d’aquesta associació han destacat que no han pogut firmar tots els contractes que s’han ofert als joves «per culpa de la llei d’estrangeria» i que el grau d’interès de les empreses de restauració per contractar-los ha sigut del 90%.

A l’entrada de l’acte, un grup de persones convocades per la CGT i la CNT entre d’altres, ha protestat perquè la Confederació entrega premis remunerats i «no hi ha diners per a usuàries i treballadores».