EN PLENA RONDA DE CONTACTES

Polèmica per una foto de Iglesias i Rivera al bar del Congrés

Batet recorda als diputats que no es pot gravar en espais privats ni en les sessions

a

a

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha recordat aquest dimarts als diputats que és prohibit gravar o fer fotos de les sessions i en els espais annexos a la Cambra «previstos per a l’ús privat» dels parlamentaris.

Batet ha fet aquesta precisió moments abans que comencessin les votacions en el ple d’aquest dimarts, després que el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, hagi denunciat la difusió d’una foto en què està parlant amb el president de Cs, Albert Rivera, a la cafeteria dels diputats en el Congrés. El líder de Podem ha considerat «patètica» la publicació de la foto i ha demanat respecte als llocs de diàleg.

«Això és la cafeteria de diputats fa 10 minuts. He parlat allà desenes de vegades amb diputades i diputats de tots els partits. Que hi hagi diputats que es dediquen a fer i difondre fotos com aquesta revela fins a quin punt es pot ser patètic», ha afirmat Pablo Iglesias a Twitter.

«Abans de passar a votació, volia recordar a totes ses senyories... o informar en cas que no coneguessin l’article 98.3 del reglament del Congrés en què es diu de manera molt clara que no es pot gravar o fer fotos de les sessions», els ha recordat Meritxell Batet.

En el seu compte de Twitter, Pablo Iglesias ha retret la difusió de la imatge amb un enllaç al tuit en què l’alcalde de Valladolid, el socialista Óscar Puente, penjava la foto en què es veu els dos líders a la cafeteria asseguts i conversant, i afegia: «A aquests dos els anirà bé».

Espai privat

Notícies relacionades

D’altra banda, fonts de Ciutadans han assegurat a Efe que ha sigut un diputat socialista qui ha fet la instantània a la cafeteria que hi ha darrere de l’hemicicle, on no es poden fer fotos i a la qual només poden accedir els parlamentaris, apunten les mateixes fonts.

El portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, també ha retret a través de Twitter que s’hagi difós aquesta imatge: «Això és la cafeteria del Congrés. Un espai respectat per tots on fa 40 anys que es parla de tot amb tots. Fins avui. No teniu vergonya», ha escrit en el seu compte.