El Govern denuncia que l'oferta de Ciutadans al PSOE és «més repressió» per a Catalunya

Budó alerta: «No hi haurà estabilitat fins que no es resolgui el conflicte amb Catalunya»

La Generalitat descarta de moment convocar eleccions o un nou referèndum i exclou el Govern de concentració

GRAFCAT430  BARCELONA  11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern  Meritxell Budo  durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los  presos politicos  cuando acabe el juicio contra los lideres del  proces   que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra  en lo que la consellera ha augurado que sera  un ejercicio de dignidad  EFE  Andreu Dalmau

GRAFCAT430 BARCELONA 11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern Meritxell Budo durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los presos politicos cuando acabe el juicio contra los lideres del proces que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra en lo que la consellera ha augurado que sera un ejercicio de dignidad EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha queixat que l’última oferta de Ciutadans a Pedro Sánchez per facilitar la seva investidura com a president del Govern posa sobre la taula més «repressió» per a Catalunya. «Com sempre, la política catalana està al centre de la política espanyola», ha afirmat, «i amb molta probabilitat serà difícil una estabilitat a l’Estat mentre no s’afronti políticament la qüestió catalana, que s’ha de resoldre políticament entre el Govern de l’Estat i el Govern», ha afirmat.

Budó ha lamentat que «sembla que les úniques propostes respecte a la solució del conflicte continuen passant per propostes de repressió per part de l’Estat, més repressió, més 155 en lloc de –com diuen veus del PSC– resoldre políticament un conflicte polític.

Per a la portaveu, «no hi haurà estabilitat mentre no es resolgui el conflicte amb Catalunya» i ha mostrat «poca esperança» que aquesta inestabilitat es corregeixi.

Govern de concentració no

Budó ha recordat que els comuns i la CUP s’han «autoexclòs» de l’eventual Govern de concentració que proposa ERC en les últimes setmanes. La portaveu ha assegurat que no ha rebut al si del Consell Executiu cap proposta en ferm sobre això. També ha afirmat que ni les eleccions ni un nou referèndum són «sobre la taula» del Govern coma resposta a la sentència del Suprem sobre el procés, i que l’Executiu està centrat en l’aprovació dels pressupostos per al 2020.

Un altre conflicte amb Borrell, pel 5G

Notícies relacionades

La portaveu ha criticat que el Govern hagi vetat el programa de desenvolupament del Govern de la tecnologia 5G en l’arc mediterrani per un problema de denominació de Catalunya. Però Budó s’ha mostrat disposada a canviar el redactat del projecte. «No serà el Govern el que posi impediments, treballarem a través del consorci amb empreses, governs i centres tecnològics», ha argumentat Meritxell Budó, que ha assenyalat que «és una bona oportunitat vetada pel ministre [Josep] Borrell, però aquest projecte transfronterer finançat per fons de la UE és interessant, permetrà treballar aquesta eina que és la mobilitat connectada i no serà el Govern que hi posarem impediments».

Promoció de Mossos i bombers

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat el decret llei pel qual es creen 750 noves places de Mossos d’Esquadra i 250 de bombers. El Govern s’ha basat en la normativa estatal respecte a la taxa de reposició per prendre aquesta mesura.