ABANS DEL PRÒXIM PLE

Els comuns apressen Torra a consensuar la resposta a la sentència de l'1-O

Segovia exigeix una reunió al president per teixir una reacció «majoritària, àmplia i transversal» a la resolució del TS

susanna murcia car 1200

susanna murcia car 1200

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elscomunshan urgit aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, a consensuar una resposta institucional a la sentència del Tribunal Suprem que es preveu que es conegui en les pròximes setmanes. «Una setmana abans del debat de política general no tenim cap proposta en ferm», ha criticat la portaveu Susana Segovia, i ha demanat al Govern una reunió per teixir una reacció «majoritària, àmplia i transversal des del sobiranisme».

Segovia ha disgregat la proposta institucional de la social, que ha deixat en mans de la ciutadania organitzada. «Cal articular una resposta institucional de consens, majoritària, de país, que anteposi la llibertat dels presos», ha insistit.

Notícies relacionades

La diputada ha defensat que el seu partit ha presentat iniciatives com ara la reforma del Codi Penal des del Congrés i ha retret que Torra no faci el mateix. Segons el seu parer, al president se li acaba el temps perquè creu que serà «difícil» trobar punts d’unió després del debat de política general previst per a la setmana que ve. «Hi ha propostes d’un govern de concentració, que va fer el vicepresident Pere Aragonès, però no té el recolzament de cap partit i sembla que tampoc del partit de Torra», ha assegurat. «Estem anant tard a un debat i a unes solucions que també s’estan demanant des de la ciutadania», ha afegit.

Sobre la negociació dels pressupostos, ha afirmat que la seva proposta continua sent la mateixa, sota tres eixos: «Revertir i treballar», «polítiques feministes» i «emergència climàtica». «Que es posi a aprovar uns pressupostos que ajudin a enfortir aquesta ciutadania. La prioritat és que governi i que faci polítiques públiques», ha sentenciat quan li han preguntat si comparteix la iniciativa del PPC de pressionar Torra perquè se sotmeti a una qüestió de confiança.