«Mai ha volgut el nostre recolzament»

Casado replica a Feijoó que Sánchez va ser el que «va decidir donar el cop de porta» al PP

El gallec va afirmar que el més lògic és que el president en funcions oferís una coalició o pacte de legislatura

zentauroepp49885558 pablo casado y cayetana190916094513

zentauroepp49885558 pablo casado y cayetana190916094513 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat que el PP «sempre» ha mantingut una posició «responsable» i oberta al diàleg per desbloquejar la governabilitat d’Espanya, però ha recalcat que el cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, va ser el que «va decidir donar el cop de porta» perquè «mai ha volgut el recolzament del Partit Popular». Casado ha llançat aquesta reflexió a poques hores que s’obri la nova ronda de consultes del Rei i després que el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, hagi insistit en una entrevista a ‘ABC’ que el més lògic seria que Sánchez oferís al PP una coalició o un pacte de legislatura.

Després de deixar clar que si hi ha de nou eleccions serà «exclusivament responsabilitat» de Pedro Sánchez, Casado ha remarcat que el PP ha «ofert totes les facilitats perquè aquest bloqueig es pogués solucionar», malgrat que, a diferència del 2016 el Partit Popular «no té prou vots per desbloquejar la investidura» i es necessitaria també l’abstenció de Ciutadans.

Assenyala Sánchez

No obstant, ha ressaltat que Sánchez «mai ha volgut el recolzament del PP» i, de fet, ha assenyalat que no ha ofert la «gran coalició» que al seu dia sí que va plantejar Mariano Rajoy al PSOE ni li ha «interessat cap tipus d’acord». En aquest punt, ha recordat que en les seves quatre trobades amb el líder socialista ha posat a sobre de la taula 11 pactes d’Estat i no ha aconseguit resposta.

Notícies relacionades

Per tot això, i després dels passos de Sánchez aquests mesos –apuntant a la derogació de lleis aprovades pel PP o els seus acords a Navarra– ha afirmat que ni qualitativament ni quantitativament és «possible aquest tipus d’aliança» amb el president de Govern en funcions. «Podem estar satisfets d’haver fet el que havíem de fer», ha proclamat, per insistir després que «més no han pogut fer» i que «han estat a l’altura de les circumstàncies».

A la conferència col·loqui del president de Castella i Lleó hi han assistit la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i els portaveus del Grup Popular al Congrés i el Senat, Cayetana Álvarez de Toledo i Javier Maroto, entre d’altres.