el temporal

Sánchez visita les zones afectades d'Alacant i Múrcia

El president en funcions ha acudit a observar l'abast de les inundacions i compromet l'ajuda del Govern

pedro sanchez a la zona de alicante afectada por la dana el presidente ha llegado acompanado del ministro de fomento jose luis abalos y el ministro de interior fernando grande-marlaska / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, visita aquest dissabte les zones afectades per les pluges torrencials a Alacant i Múrcia. Allà Sánchez ha compromès la resposta del Govern en la reconstrucció i remodelació de les zones afectades per les pluges torrencials de la DANA. Després d’advertir que la crisi de protecció civil originada per les pluges no ha acabat, Sánchez ha explicat que l’Executiu ja està en contacte amb les administracions per començar a avaluar els danys. Ha apuntat que de moment és «molt prematur» saber si el consell de Ministres aprovarà la petició de declaració de zona catastròfica sol·licitada per Múrcia, perquè cal esperar que baixi la làmina d’aigua.

Sánchez s’ha desplaçat primer a Alacant, on ha sigut rebut al’aeroport d’El Altet pel ministre Jose Luís Ábalos, i des d’allà han iniciat un recorregut en helicòpter cap a Oriola per observar l'envergadura de les inundacions. El president ha arribat aquest migdia a l’Ajuntament d’Oriola (Alacant), on s’ha ubicat el post de comandament avançat de les operacions de rescat al Baix Segura, afectat per les pluges torrencials, per conèixer la situació a la zona. Abans d’entrar a l’ajuntament, Sánchez s’ha aturat a saludar una vintena de veïns que esperaven la seva arribada davant les portes del consistori. El president del Govern s’ha desplaçat aquest matí juntament amb el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska, a l’aeroport d’El Altet (Alacant).

Des d’allà han iniciat un recorregut en helicòpter cap a Oriola per observar l’abast de les inundacions i els estralls que el temporal ha causat al sud de la província d’Alacant, amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana i el comandant de l’UME.

A la seva arribada a Oriola, han sigut rebuts a l’ajuntament pel conseller de Política Territorial en la Generalitat Valenciana, Arcadi España, la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i el responsable del Comandament d’Operacions Especials (MOE) de l’Exèrcit, el general Raimundo Rodríguez Roca.

Després de reunir-se al post de comandament avançat amb els responsables de les tasques de rescat i Emergències, està previst que el president del Govern faci un recorregut a peu per Oriola, i vegi el curs del Segura al seu pas per la localitat.

Desplaçament a Múrcia

Sánchez té previst desplaçar-se posteriorment a l’Aeroport Internacional de Múrcia, des d’on iniciarà una visita a les zones afectades amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas. En aquesta ocasió també està previst que es faci un recorregut aeri en helicòpter i una visita al centre de comandament. 

Notícies relacionades

En concret, es preveu sobrevolar el Mar Menor i Los Alcázares, una visita al post de comandament de Los Alcázares i un recorregut per la localitat, han indicat les fonts del Govern.

Les pluges torrencials que des de dijous fuetegen el sud-est espanyol ja han causat cinc víctimes mortals i han provocat l’evacuació d’almenys 3.500 persones, el desbordament del riu Segura en diversos punts i greus destrosses i danys econòmics encara per avaluar.