L'endimoniada investidura

El Rei convoca Batet dijous a les 9 com a pas previ a la ronda de consultes

zentauroepp48459512 graf2953  madrid  03 06 2019   el rey felipe vi durante la r190603172640

zentauroepp48459512 graf2953 madrid 03 06 2019 el rey felipe vi durante la r190603172640 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Efe

Felip VI es reunirà demà, dijous, amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, com a pas previ a la convocatòria per part del cap de l’Estat d’una nova ronda de consultes amb els partits per constatar si hi ha o no un candidat amb prou recolzaments per a la investidura.

La reunió tindrà lloc a les 9.00 hores al palau de la Zarzuela, han informat fonts de la Casa del Rei i del Congrés. Serà després d’aquesta cita quan, previsiblement, la Zarzuela comuniqui la data de la ronda de trobades amb els partits, en vigílies que, el dia 23, acabi el termini marcat per la Constitució perquè, o bé s’investeixi un president del Govern o bé es dissolguin les Corts i es convoquin eleccions

Segona tanda

Batet ja va comentar dilluns passat, quan va coincidir amb el rei en l’acte d’obertura de l’any judicial, que hi hauria un contacte durant aquests dies com a pròleg a les trobades amb les formacions amb representació parlamentària. Abans que se sàpiga quan tindrà lloc la ronda, la presidenta del Congrés haurà de facilitar al monarca la llista amb els representants polítics perquè la Casa del Rei estableixi l’ordre i els horaris.

Serà la segona tanda de consultes que Felip VI mantingui amb els partits des de les eleccions generals del passat 28 d’abril. La primera va tenir lloc el 5 i el 6 de juny i va portar Felip a designar Pedro Sánchez com a candidat per intentar la investidura.

El 26 de juliol, l’endemà que el Congrés rebutgés en segona votació la reelecció del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, el Rei va acordar que no iniciaria «de moment» noves consultes, però que, «en tot cas, i abans que finalitzi el termini constitucional de dos mesos des de la primera votació d’investidura», tornaria a citar els partits.

¿Hi haurà candidat?

Notícies relacionades

Aquest termini conclou el pròxim dia 23 i si no prospera la investidura, aleshores es dissoldrien les Corts i es convocarien eleccions el 10 de novembre. La incògnita per resoldre és si al final de la ronda, Felip VI designarà un cadidat o no.

Les negociacions entre el PSOE i Unides Podem perquè Sánchez pugui ser investit estan bloquejades després de la reunió que les seves respectives delegacions van mantenir ahir, dimarts.