POPULARS I TARONGES

El PP encaixa l'opció del 10-N i avisa Sánchez: «No tempti la sort»

Casado i Rivera assumeixen la possible convocatòria electoral i carreguen contra Sánchez

El dirigent del PSOE acusa el líder de Cs d'«hipòcrita» per la diferència entre «el que diu i el que fa»

casado espana no merece elecciones pero tampoco un presidente como sanchez / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ni al PP, ni a Ciutadans ni a Vox els convenen eleccions al novembre. Ho admeten obertament els seus dirigents, cadascun amb les seves raons, tot i que en comparteixen una d’important: a les enquestes les dretes no sumen majoria absoluta. Però el camí que està prenent la relació entre el PSOE i Podem els ha obligat a greixar les maquinàries internes i a preparar estratègies. «No tempti la sort», va avisar aquest dimecres Pablo Casado a Pedro Sánchez. Les«tres dretes i algun partit regionalista més», li va dir, ja sumen més vots que el PSOE i Podem.

Casado l’hi va advertir en la sessió de control al Govern, que va arribar després de cinc hores de debat sobre, suposadament, els consells europeus d’estiu, tot i que el bloqueig polític no va trigar a imposar-se en tots els intervinents. Pedro Sánchez es va queixar que tant el president del PP com Albert Rivera, líder de Cs, haguessin fet discursos amb «aroma preelectoral»: el primer amb els possibles indults als dirigents de l’1-O i, el segon, demanant el 155. És clar que la majoria dels diputats no van poder evitar el riure o almenys el murmuri quan Sánchez va afirmar en dues o tres ocasions al llarg de la jornada parlamentària que ell no vol eleccions.

«Vostè és sinònimd’inestabilitat», va afirmar Casado després de recordar el seu periple com a dirigent del PSOE i la seva arribada a la Moncloa després de la moció de censura.

Rivera va abundar en la seva opinió que és necessari aplicar el 155 a Catalunya i va oferir a Sánchez reunir-se (malgrat que va declinar veure’l quan el va convocar per parlar de la investidura). Sánchez li va contestar que per intervenir la Generalitat seria «bo» que el Govern deixi d’estar en funcions i que les Cambres estiguin a ple rendiment, ja que el Senat té un paper fonamental en el desenvolupament d’aquest article.

Notícies relacionades

I hi va haver una mostra que la relació entre tots dos és pèssima quan Sánchez va recordar que Rivera va arribar amb la bandera de la regeneració i ha ajudat a «apuntalar el PP» malgrat la corrupció. «Hi ha una diferència tal entre el que diu i el que fa, que és vostè un hipòcrita», li va etzibar.

«Perdre» la por de Vox

Santiago Abascal, líder de Vox, va centrar la seva intervenció en Europa, mentre que als passadissos el portaveu del seu grup parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, augurava un acord d’última hora entre Sánchez i Pablo Iglesias per formar Govern i treia pit de l’acte que preparen per tornar a omplir el palau de Vistalegre el 6 d’octubre. La direcció del partit radical creu que els ciutadans els han «perdut la por» i que, malgrat el que diuen les enquestes, continuaran creixent si hi ha eleccions. Temptar la sort, deia Casado.