Torra demana al TSJC la recusació del seu president en el seu judici per desobediència

El president de la Generalitat considera que el magistrat Jesús María Barrientos no és «imparcial»

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la recusació del seu president, Jesús María Barrientos, en la causa per la qual se’l jutja per desobediència, al considerar que el magistrat no és «imparcial».

En un escrit al qual ha tingut accés Efe i que ha avançat RAC-1, Torra al·lega que Barrientos, un dels magistrats que formen part del tribunal que el jutjarà per no retirar en el termini indicat llaços grocs de la Generalitat a la campanya electoral, no compleix amb el criteri d’imparcialitat per les seves manifestacions públiques «absolutament contraposades» les del president.

Notícies relacionades

Segons l’escrit, que s’empara en la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), la «imparcialitat judicial se salvaguarda també a través de les aparences» i, al seu entendre, l’opinió de Barrientos «va desbordar l’esfera institucional».

«El que s’exigeix d’un jutge és que [l’opinió] no es faci pública sense esperar les conseqüències legals perquè això afecta la imatge d’imparcialitat que ha de tenir tota persona cridada a enjudiciar», afirma la defensa de Torra.