carta a 'nació digital'

Junqueras i Rovira creuen que per «forçar» un referèndum «no només» s'ha d'utilitzar el diàleg institucional

Els líders d'ERC aposten per començar «una nova fase» sense retrets dins de l'independentisme

zentauroepp45628550 files  in this file photo taken on november 2  2017  files  181101093604

zentauroepp45628550 files in this file photo taken on november 2 2017 files 181101093604 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Acn

Els lídersd’ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, creuen que per «forçar» l’Estat a acceptar un referèndum d’autodeterminació «no només» caldrà utilitzar la via del diàleg institucional. Així s’han expressat a través d’una carta conjunta a ‘Nació Digital’, on a més han assenyalat que el referèndum és la «millor» eina per «legitimar la República i aconseguir la independència».

D’altra banda, els líders republicans, un empresonat i l’altra a Suïssa, s’han referit a les disputes entre la seva formació i l’entorn de JxCat i han apostat per començar «una nova fase» sense retrets entre els dos partits,  que creuen que ha de començar quan l’Estat «rubriqui l’1-O com a delicte», amb referència a la sentència del judici, i on es treballi per «tornar a prendre la iniciativa».

Notícies relacionades

En aquesta carta conjunta, Junqueras i Rovira insisteixen en la necessitat d’un nou referèndum, que creuen que també s’assenyala a escala internacional, però també aposten per «enfortir-se» tant en l’àmbit institucional com social per acabar forçant l’Estat a acceptar-lo. «Hem de continuar construint una solució política basada en la paraula», escriuen, per afegir que s’ha de continuar «incansablement» un camí «que no té retorn».

Pel que fa a les discrepàncies dins de l’independentisme, les atribueixen a la «repressió» i consideren que ha estat intentat «destruir lideratges», «fracturar el consens estratègic dins del moviment» i «trencar les confiances entre els diferents actors de l’independentisme». «Hem de superar la trampa que l’Estat ha imposat a través de la repressió», conclouen, i demanen «aprofitar el dolor i la injustícia» per «retratar» l’Estat internament i internacionalment.