EL FUTUR DELS REPUBLICANS

Junqueras crida a fer pinya amb Aragonès en el congrés d'ERC

El líder republicà insta el seu partit a «agrupar-se al voltant de la candidatura construïda conjuntament» amb el vicepresident del Govern

El dirigent empresonat aborda el congrés nacional de la formació en un article en EL PERIÓDICO, que firma juntament amb Rovira, Romeva i Tardà

zentauroepp48244955 jumqui190614114432

zentauroepp48244955 jumqui190614114432 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presidentd’ERCOriol Junqueras, fa una crida a fer pinya entorn del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, perquè sigui el seu successor al capdavant del partit en un futur. En un article que publica EL PERIÓDICO, assenyala que, de cara al congrés nacional de la formació d’aquesta tardor, Esquerra té «l’oportunitat» d’»enfortir-se si «s’agrupa al voltant de la candidatura» construïda «conjuntament amb Aragonès i Marta Vilalta». Junqueras, en presó preventiva i a l’espera de sentència per l’1-O, i Marta Rovira, ‘exiliada’ a Ginebra, són els candidats a liderar el partit de cara al congrés, encara que el número dos del Govern i Vilalta, actual portaveu d'ERC, seran els nous dirigents efectius.

L’article, titulat ‘Guanyem el futur’, el firmen, a més de Junqueras, Rovira, l’exconseller Raül Romeva, també a presó pel procés, i l’exdiputat en el Congrés Joan Tardà. Com va avançar EL PERIÓDICO, Junqueras ha ungit Aragonès com a candidat d’ERC de cara a les pròximes eleccions a la Generalitat.

Notícies relacionades

Els quatre dirigents republicans apunten en el seu escrit a la importància que «en les pròximes setmanes i en el marc del congrés nacional» del partit, «el conjunt dels membres» d’aquest sàpiguen «afrontar un debat ric, intens i molt participat» que els «porti a prendre les decisions més encertades» i que els «permeti enfortir aquest instrument que és Esquerra Republicana per posar-lo al servei del nou país». «Ara tenim l’oportunitat agrupant-nos al voltant de la candidatura que hem construït conjuntament amb Pere Aragonès i Marta Vilalta», afirma.

El repte del partit és, assenyala el text, «guanyar la confiança de centenars de milers de ciutadans que encara avui perceben distant la república catalana». I afegeix: Tots els compatriotes que no se senten interpel·lats pel nou país que volem construir han de saber que ho volem fer amb tots i per a tothom. Una «empresa titànica», descriu, que requereix «compromís», així com «allargar la mà» als ciutadans i «a les forces polítiques que mereixen» la «confiança» i el vot d’aquests.