tensa entrevista

Arrimadas té una enganxada amb Lídia Heredia a TV-3 perquè «intenta assumir el discurs de l'independentisme»

La portaveu de Ciutadans al Congrés retreu a la televisió pública no fer un reportatge sobre la «infàmia» del ple de la desconnexió

arrimadas

arrimadas

3
Es llegeix en minuts

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha tingut una enganxada amb la presentadorad’‘Els matins’ de TV-3Lídia Heredia, durant una entrevista realitzada aquest matí perquè considera que la periodista «utilitza qualsevol cosa per intentar assumir el discurs de l’independentisme».

Ho ha dit després que li hagin posat una imatge d’un ple al Congrés en la qual se la veu fent un gest de desaprovació al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i com a introducció per preguntar-li per les crítiques sobre la seva «agressivitat» en els seus discursos.

Arrimadas ha recriminat que aquesta imatge és una «excusa per dir el que diu l’independentisme» i ha afirmat que als líders sobiranistes no els tracten de la mateixa manera en les seves entrevistes a TV-3. «Vull que em feu una entrevista amb els mateixos criteris que feu servir amb els líders independentistes», i ha qüestionat si al president de la Generalitat, Quim Torra, li pregunten per les acusacions de racisme i xenofòbia que rep pels polèmics escrits que va publicar abans d’arribar el càrrec.

[La part més tensa, a partir del minut 29 fins al final de l’entrevista]]

Carta de dimissió per a Sanchis

Durant l’entrevista, recollida per Europa Press, Arrimadas ha retret aquest divendres a TV-3 que no emeti un reportatge sobre el segon aniversari de la «infàmia» del ple del Parlament del 6 i 7 de setembre del 2017, quan es van aprovar les lleis de desconnexió, però sí que fes un documental durant la campanya electoral sobre els familiars dels presos sobiranistes.

L’exlíder de Cs a Catalunya ha insistit que part de la població catalana no se sent representada per TV-3 i ha lamentat que la televisió pública estigui dirigida per «una persona reprovada pel Parlament, imputada per la justícia i que cobra 110.000 euros per una línia que deixa de banda la meitat dels catalans», amb referència a Vicent Sanchis. Ha recordat que en el debat de la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d’abril ja va entregar a Sanchis una carta de dimissió, i l’ha tornat a mostrar: «A veure si renuncia».

‘No’ als pressupostos

Sobre la reunió que va mantenir dijous Cs amb el Govern català per abordar els Pressupostos de la Generalitat en la primera presa de contacte que està tenint l’Executiu amb els grups, Arrimadas ha descartat que el partit taronja pugui recolzar els comptes.

Segons ella, Catalunya té les pitjors llistes d’espera en sanitat i és líder en la despesa de la televisió pública, i li agradaria que fos al revés, i ha recriminat que el Govern es plantegi modificar l’IRPF per fer-lo més progressiu: «Que deixin de ficar la mà a la butxaca. Si l’única política econòmica és apujar impostos per després malgastar recursos en tonteries del procés ens veurem abocats a una situació pitjor».

Investidura de Sánchez

Notícies relacionades

Sobre la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central, ha criticat que la negociació entre el PSOE i Unides Podem no vagi de polítiques, sinó de repartiment de cadires, i ha reiterat que Cs no pot recolzar Sánchez pels pactes dels socialistes amb JxCat en la Diputació de Barcelona i amb Bildu a Navarra, entre d’altres.

«Si ERC i el PNB diuen públicament que estan desitjant investir Sánchez, és bastant incompatible que sigui l’opció de Cs», i ha assegurat que el president no té projecte més enllà de la seva ambició personal.