26 maig 2020

Anar al contingut

El PP exigeix al PSOE i Podem que li demanin perdó per "qüestionar l'honor del partit"

Álvarez de Toledo reivindica la presumpció d'innocència després de l'absolució per la destrucció dels discos durs de Bárcenas

Pilar Santos

El PP exigeix al PSOE i Podem que li demanin perdó per "qüestionar l'honor del partit"

JOSE LUIS ROCA

Alleujament i alegria sense dissimulació en el PP després de conèixer la sentència que absol el partit per haver destruït els discos durs de Luis Bárcenas. Fonts de la direcció de la formació conservadora han assegurat que estaven segurs del sentit de la resolució perquè Génova "sempre ha actuat d’acord amb la llei". La cúpula popular exigeix al PSOE i a Unides Podem que demanin perdó per "haver qüestionat l’honor del partit". 

"Només així es tancarà el cercle de la justícia sobre un partit que ha demostrat que sempre ha actuat correctament i al qual se l’ha culpabilitzat sense tenir en compte un dret bàsic: la presumpció d’innocència, que ara els tribunals han ratificat", han afegit aquestes fonts.

Per falta de proves, la sentència del Jutjat penal número 31 de Madrid ha absolt el PP després de destruir els ordinadors de Bárcenas per no quedar acreditat que els tres empleats acusats tinguessin la intenció d’eliminar la informació per entorpir la investigació que se seguia a l’Audiència Nacional. Els tres treballadors eren l’extresorera Carmen Navarro; el responsable de la seva assessoria jurídica, Alberto Durán, i el cap del departament de sistemes informàtics, José Manuel Moreno.

Al Congrés, la portaveu del grup parlamentari, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reivindicat la importància de la presumpció d’innocència i de la necessitat d’esperar que es publiquin les sentències judicials.