RECONSIDERAR L'ESTRATÈGIA

Ciutadans acusa Societat Civil Catalana d'"abraçar les tesis" del socialisme

Carlos Carrizosa ha anunciat que el seu partit no participarà en els actes de la Diada, per considerar-la un acte "del nacionalisme"

El president de Cs al Parlament ha assegurat que acataran la sentència del judici del procés sigui quina sigui la resolució

carrizosa carga contra sociedad civil catalana temo que este abrazando las tesis socialistas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Carlos Carrizosa, president de Cs al Parlament i membre de l’Executiva Nacional del partit, ha acusatSocietat Civil Catalana (SCC) —entitat contrària a la independència—d’"abraçar les tesis" de Pedro Sánchez i del PSC, i li ha demanat que rectifiqui la seva estratègia. "Temo que SCC està abraçant les tesis del socialisme a Catalunya, temo que aquesta associació miri de no ser incòmoda a les tesis de Sánchez. És el que es desprèn de les últimes declaracions del seu president, Fernando Sánchez Costa", ha exposat en una entrevista d’Europa Press.

Carrizosa ha considerat que l’entitat hauria de ser-hi per mobilitzar els catalans contraris a la independència, i no per "prendre partit en la confrontació política per uns partits constitucionalistes o per d’altres", com al seu judici està fent. 

"No existeix una mobilització contra la hipermobilització del nacionalisme en la societat. Això és una assignatura pendent en la societat catalana i, per això, dic que hi ha molta feina per fer per a una associació que es diu Societat Civil Catalana", ha reflexionat. Així, Carrizosa demana a l’entitat que fomenti la participació ciutadana: "A tot arreu el nacionalisme ha col·locat els seus peons. SCC hauria de tenir un paper de foment de la participació ciutadana a tots aquests òrgans que articulen el teixit social i civil".

President polèmic

El president de SCC, l’exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa, s’ha vist embolicat aquest estiu en alguna polèmica, com quan va apostar per encarrilar el moviment social que recolza l’independentisme cap a un objectiu de millorar Catalunya i tot Espanya: “No pots dir ‘no’ a dos milions de persones”.

Carrizosa ha argumentat que algunes de les declaracions de Sánchez Costa "busquen més la contemporització amb el nacionalisme, que no la batalla sense complexos contra unes idees que estan portant a la fractura social i a la ruïna econòmica". Ha elogiat el paper que va desenvolupar l’entitat l’octubre del 2017 i li ha reclamat a l’entitat tornar a aquest: "Va ser un rebuig frontal del nacionalisme colpista i ara el que toca no és justificar i mirar cap a un altre costat com fa el govern de Sánchez, perquè amb això no s’aconsegueix res."

"La Diada del nacionalisme"

Carrizosa ha anunciat que aquest any el seu partit tampoc participarà en els actes de la Diada de l’11 de setembre que organitza el Govern del president Quim Torra per considerar que és un Executiu "segrestat pel nacionalisme" i ha explicat que estan valorant si fer en aquesta mateixa data "algun acte reivindicatiu per a aquella meitat de Catalunya que vol constatar que l’11 de setembre no és la Diada de tots perquè és la Diada del nacionalisme". Així mateix, ha recordat que Cs aposta per traslladar aquesta festa al 23 d’abril, Sant Jordi.

Acataran la sentència sigui quin sigui

Sobre la pròxima sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l’1-O, ha assegurat que el seu partit l’acatarà sigui quin sigui, i ha considerat que tots els partits haurien de fer el mateix: "Ja li avanço que l’acatarem, una cosa que el separatisme no fa".

Notícies relacionades

Preguntat per la probable mobilització del sobiranisme al carrer quan es conegui la resolució, s’ha mostrat partidari de no entrar en una dinàmica de replicar les protestes independentistes amb manifestacions de defensors de la unitat d’Espanya.

"A Catalunya no serveixen els 'manifestòmetres', a Catalunya serveixen les urnes i, el constitucionalisme, després d’aquell cop d’octubre [del 2017], va aconseguir el triomf de Ciutadans en aquelles eleccions", ha acabat, en al·lusió al resultat dels comicis catalans de desembre d’aquell any.