Anar al contingut

Els inscrits a la Diada cauen un 25%, la pitjor dada en sis anys

L'ANC informa en un comunicat que a data d'avui hi ha 37.500 apuntats

Efe / Barcelona

Els inscrits a la Diada cauen un 25%, la pitjor dada en sis anys

Els inscrits ara per ara a la manifestació independentista de la Diada de l’11 de setembre han caigut un 25% respecte a l’any passat, amb 37.500 persones, la dada més baixa en sis anys, segons les dades de l’entitat organitzadora, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A través d’un comunicat, l’ANC ha informat de la xifra, que implica que des que es requereix inscripció, el 2013, aquest any és el que ha registrat una pitjor dada de participants en la concentració més rellevant per mesurar la força de l’independentisme.

Fa sis anys, per aquestes dates, a tres setmanes de la Diada, ja s’hi havien inscrit 350.000 participants.

Malgrat la caiguda d’inscrits, l’ANC creu que la manifestació de l’11 de setembre tornarà a ser “massiva” perquè ja han venut, asseguren, 180.000 samarretes i han reservat 450 autobusos, una xifra similar a la de l’any passat.

‘Objectiu independència’

El lema d’aquesta edició serà “Objectiu independència” i l’epicentre de la manifestació serà la plaça Espanya de la capital catalana i el ramal de la Gran Via, el carrer Tarragona, el de Creu Coberta, el Paral·lel i l’avinguda Maria Cristina.

La desmobilització a què apunten les dades, tot i que encara queden diverses setmanes per a la cita, arriba en ple clima de discrepàncies entre JxCat i ERC per l’estratègia independentista que s’ha de seguir i després que diversos exdirigents republicans hagin fins i tot afirmat que no assistiran a l’acte perquè creuen que es respirarà un clima “antipartits”.

Les edicions amb més nombre de registrats van ser les de 2014, la Diada prèvia al 9-N; la del 2015, pocs dies abans de les eleccions del 27 de setembre, així com la del 2017, a escasses setmanes del referèndum il·legal de l’1 d’octubre.