04 jul 2020

Anar al contingut

El fiscal demana que Cuixart pugui sortir de presó pel naixement del seu fill

L'infantament està previst entorn del 22 de setembre

Efe

El fiscal demana que Cuixart pugui sortir de presó pel naixement del seu fill

El fiscal ha remès un escrit a la Sala Segona del Tribunal Suprem en què demana autoritzar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, perquè surti de la presó per assistir al naixement del seu fill quan es produeixi l’infantament, amb les mesures de seguretat adequades.

Segons figura en l’escrit, l’advocat de Cuixart, a presó provisional i en espera que el Suprem dicti sentència del judici del procés, ha demanat concedir al seu defensat un permís extraordinari de sortida amb motiu del naixement del seu fill, que podria ser el 22 de setembre.

El fiscal considera que la situació plantejada encaixa en els supòsits legalment previstos que justifiquen la concessió del permís extraordinari, tal com estableix la Llei General Penitenciària.

Precisament, l’article 47 de l’esmentada llei estableix que en cas d’“infantament de la dona” es concediran permisos de sortida, “tret que es presentin circumstàncies excepcionals”.

Durada:

De tota manera, la sol·licitud que el permís s’estengui a tots els dies que duri l’hospitalització de la mare amb motiu del part” haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït l’infantament i en consideració a les circumstàncies concurrents en cada moment”.

El Ministeri Fiscal no s’oposa a la concessió del permís a Cuixart, però ressalta que “ha de concedir-se amb les mesures de seguretat adequades”.

Afegeix, en aquest sentit, que “no ha d’oblidar-se que alguns dels processats estan en situació de rebel·lia i que tots compten amb el suport d’una infraestructura per aconseguir la sostracció a l’acció de la justícia”.

El fiscal interessa que s’autoritzi a Cuixart la sortida de la presó per a l’infantament, “amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin”.