INVESTIDURA

JxCat reclama parlar directament amb Sánchez i reprendre el diàleg de Pedralbes

Borràs crida el líder del PSOE a «reprendre aquesta lògica de diàleg bilateral»

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha reclamat aquest dissabte poder parlar directament amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, en la nova ronda de consultes per a la seva investidura, i l’ha instat a reprendre el diàleg iniciat en la cimera de Pedralbes el desembre del 2018.

En declaracions a RAC 1, Borràs s’ha referit a les paraules d’ahir, divendres, de Sánchez, que va anunciar la seva intenció de “parlar amb el PNB, el Partit Regionalista de Cantàbria, les forces nacionalistes de Catalunya i lògicament amb Unides Podem”, a finals d’agost i principis de setembre, per buscar recolzaments per a la seva investidura.

En vista de la possibilitat que de la reunió amb les forces independentistes s’ocupi la vicesecretària general dels socialistes, Adriana Lastra, i no Sánchez mateix, la portaveu de JxCat en el Congrés s’ha mostrat taxativa.

Contactes

“Nosaltres ja ens hem reunit amb Adriana Lastra”, ha dit, en al·lusió als contactes que va mantenir la dirigent socialista amb els partits no majoritaris a l’anterior ronda per a la investidura.

“Si Pedro Sánchez vol parlar amb mi com a portaveu de JxCat, naturalment que hi aniré”, ha assenyalat Borràs, que ha volgut puntualitzar el president del Govern en funcions quan es va referir al fet que també volia parlar amb els partits “nacionalistes” de Catalunya.

“Nosaltres som independentistes catalans, representem al partit independentista majoritari en el Parlament de Catalunya i som el grup parlamentari del president la Generalitat”, ha precisat Borràs, que ha recalcat que JxCat no és aquí “per gesticular”, sinó per parlar sobre el futur de Catalunya.

Inestabilitat

Borràs ha advertit que “la inestabilitat del Govern espanyol pot continuar si no s’aborda el principal problema polític que té l’Estat de manera frontal”.

Per això, ha exhortat Sánchez a “reprendre aquesta lògica de diàleg bilateral” que, segons ha dit, es va establir en la trobada entre representants de la Generalitat i del Govern central el 20 de desembre passat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Notícies relacionades

Allà, el president català, Quim Torra, va entregar a Sánchez un document de 21 punts que al·ludia a l’“exercici del dret a l’autodeterminació”, amb una proposta d’una comissió internacional perquè “intervingués” entre els governs de Catalunya i d’Espanya.

Posteriorment, les dues parts van obrir una negociació a fi d’intentar acordar una mesa de diàleg entre partits que pogués incloure la figura d’un “relator”, però les converses no van fructificar, de manera que JxCat i ERC es van negar a recolzar els pressupostos generals de l’Estat i Sánchez va avançar les eleccions.