primera vegada

Crítiques al president de les Corts de Castella i Lleó per utilitzar la vivenda oficial

Villegas no veu polèmica en què Luis Fuentes utilitzi la casa prevista per a qui ostenta aquest càrrec

luis-fuentes

luis-fuentes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general deCiutadansJosé Manuel Villegas, ha tret importància a la polèmica pel fet que el president de les Corts deCastella i LleóLuis Fuentes, de Cs, sigui la primera persona en aquest càrrec que ocuparà l’apartament presidencial ubicat a la seu del Parlament autonòmic al barri de Villa del Prado de Valladolid.

“És un apartament que ja existia, que ja estava a disposició dels presidents. I si és necessari, s’utilitzarà; i si no, no s’utilitzarà”, ha declarat Villegas en roda de premsa a la seu de Cs, remetent-se a les explicacions que pogués donar el mateix Luis Fuentes.

Explicacions de Cs

Després de les crítiques de l’oposició, l’explicació que ha donat el gabinet de Presidència de les Corts de Castella i Lleó és que Fuentes només utilitzarà l’apartament “de forma ocasional”, igual com feien “la resta de presidents”, quan “per qüestions d’agenda no sigui recomanable el desplaçament al seu lloc de residència, a la província de Salamanca”.

En aquest sentit, ha precisat que el president del Parlament “no ha realitzat ni està realitzant, ni realitzarà cap mudança per fixar la seva residència en el departament ubicat a la seu de la institució” i que no s’ha adquirit per a aquest espai “cap tipus de mobiliari”.

La secretària general del grup socialista de Castella i Lleó, Patricia Gómez, ha criticat aquest dimecres que el president de les Corts de Castella i Lleó, Luis Fuentes, faci ús de l’apartament de què disposa a la seu del Parlament autonòmic i ha preguntat: "¿Qui paga tot això?".

¿Qui pagarà?

Notícies relacionades

El grup socialista ha explicat en una nota de premsa que “una vegada Fuentes faci ús de l’apartament”, el PSOE posarà en marxa “iniciatives parlamentàries necessàries perquè es donin explicacions de l’ús i dels diners invertits”.

Així mateix, Gómez ha advertit que l’apartament es tractad’“un privilegi més dels que venien a regenerar la política” i ha assenyalat: “No volen que sapiguem que existeix”, ja que, fins i tot, “té un codi de seguretat a la porta i molts no sabíem ni que existia”.