REORDENACIÓ DE L'ESPAI POLÍTIC

Laura Borràs: «Junts per Catalunya no ha de ser una refundació del PDECat»

Segons Borràs, «les estructures dels partits no responen a aquesta idea de transversalitat i d'unitat que el carrer exigeix»

laura borras / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, s’ha posicionat en contra de qualsevol intent de reduir aquest espai de JxCat a una nova versió de l’antiga Convergència: “JxCat ha de ser JxCat, no ha de ser una refundació del PDECat”, i ha posat de relleu la “riquesa” de sensibilitats que conviuen en la seva formació. En declaracions a Efe, Borràs s’ha pronunciat així sobre el procés de reordenació de l’espai polític de JxCat, que hauria de culminar a la tornada de les vacances d’estiu i en el qual el PDECat busca garantir la seva hegemonia.

“Esperit transversal”

La diputada a Madrid ha remarcat que JxCat és “una galàxia” que inclou el PDECat, perfils independents i persones procedents d’altres formacions com el PSC, ERC o ICV, per la qual cosa cal “saber trobar un encaix” per a totes aquestes sensibilitats. Borràs és una de les cares visibles del grup d’independents que es van adherir a la candidatura impulsada per Carles Puigdemont per a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017 i ha recalcat que JxCat va néixer amb un “esperit transversal” i “ha de poder continuar tenint aquestes senyes d’identitat pròpies”.

“JxCat es basa en aquesta riquesa, que ha de quedar preservada en qualsevol organització futura d’aquest espai polític, perquè de cap altra manera no seria JxCat”, ha assenyalat Borràs, que ha justificat aquesta fórmula unitària perl’“excepcionalitat” política del moment. Per a la diputada de JxCat al Congrés, “les estructures dels partits potser no responen a aquesta idea de transversalitat i d’unitat que el carrer continua exigint”.

Puigdemont, el líder

Notícies relacionades

Quant al lideratge de l’espai de JxCat, ha remarcat que “la persona de referència és Carles Puigdemont, que és el president legítim de la Generalitat de Catalunya” i que “representa encara avui la internacionalització del conflicte i la reivindicació de drets per a tots els presos, tots els exiliats i tota la ciutadania”. A més, ha recordat, Puigdemont “és qui va fer la llista de JxCat i va impulsar la Crida Nacional per la República”.

Sobre la possibilitat que sigui ella qui encapçali la llista de Junts per Catalunya en les pròximes eleccions catalanes, ha puntualitzat que, segons el seu parer, la persona elegida per a aquest lloc hauria de sortir, en tot cas, d’un “procés de primàries absolutament democràtic”.