La 'caixa de solidaritat' evita l'embargament als processats pel 9-N i l'1-O

La iniciativa de l'ACN i Òmnium diposita les quantitats pendents reclamades pel Tribunal de Comptes i el Jutjat número 13 de Barcelona

20190802 447986 videoarturmasjoanaor2019080212530028 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els responsables de la Caixa de Solidaritat, oberta per l’ANC i Òmnium per pagar multes judicials al sobiranisme, han anunciat que han entregat les quantitats sol·licitades pelTribunal de Comptes i pelJutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona per evitar l’embargament de bénsalsprocessats per la consulta del 9-N i als investigats pel referèndum de l’1-O.

Així, en el cas dels processats pel 9-N (Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis persones més), la ‘caixa de solidaritat’ ha entregat en total uns 5 milions d’euros al Tribunal de Comptes. La ‘caixa de solidaritat’ ja havia entregat 3,7 milions d’euros i ara ha aportat la quantitat pendent, dos milions més, fins a arribar a la xifra de 5 milions fixada per la justícia. D’aquesta manera s’ha evitat l’embargament a l’expresident Mas i als exconsellers Ortega, Rigau i Homs, així com a la resta de processats.

La plataforma independentista ha remarcat que amb aquesta aportació es tanca un dels primers fronts que va abordar aquesta iniciativa solidària. La ‘caixa de solidaritat’ ha aprofitat per denunciar una vegada més la “repressió” a què se sotmet el col·lectiu independentista “pel simple fet de votar el seu futur”. 

Notícies relacionades

No ha sigut aquesta l’única aportació que ha fet efectiva la Caixa de Solidaritat. També ha dipositat els diners pendents en el Jutjat número 13 perquè s’aixequés l’embargament dels investigats pel referèndum de l’1-O. En aquest cas, la justícia va fixar una fiança de 5,8 milions d’euros, dels quals la ‘Caixa de Solidaritat’ va aportar en un primer moment 5,1 milions. La resta es va intentar aportar a través de l’aval de finques dels afectats, però el jutjat no ho va admetre i va procedir a embargar comptes corrents i nòmines fins a arribar a la xifra de 5,8 milions. Ara, segons expliquen els responsables de la Caixa de Solidaritat, les aportacions ciutadanes han permès cobrir els 700.000 euros que faltaven, de manera que els afectats podran recuperar els béns que els havien embargat.

D’altra banda, la Caixa de Solidaritat ha explicat que fins ara ha assumit l’ajuda de més de 140 persones “represaliades per la seva lluita per la independència de Catalunya”.