Pactes després de la investidura

IU demana a Podem que accepti un acord programàtic amb el PSOE

El partit progressista ha exigit un punt i a part en la línia de negociació per evitar una catàstrofe en una futura repetició d'eleccions

zentauroepp49176141 gr1385  madrid  22 07 2019   el l der de izquierda unida  al190726190509

zentauroepp49176141 gr1385 madrid 22 07 2019 el l der de izquierda unida al190726190509 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
Efe

Izquierda Unida ha reclamat aquest divendres a Unides Podem que, tot i que el PSOE no torni a oferir-los un govern de coalició en cas d’una nova investidura, intentin tancar un acord programàtic i així evitar el “risc innecessari i inassumible” d’una repetició electoral.

Mentrestant, al PSOE li ha demanat que no cedeixi “per les pressions dels poders econòmics que estan treballant sense parar” per evitar un “govern d’esquerres”, ja que si es torna a cridar a la ciutadania a les urnes estarà brindant “una segona oportunitat a les dretes” per governar.

Evitar nous comicis

En un comunicat, la formació ha comentat que encara hi ha temps per “evitar el que sens dubte és un risc innecessari i inassumible”, amb referència a una possible repetició d’eleccions a conseqüència de la investidura fallida del candidat socialista, Pedro Sánchez, d’aquest dijous passat.

Per tant, entenen que Unides Podem ha d’exigir un acord “al voltant de les bases programàtiques” establertes en l’acord de Pressupostos del 2019 en una altra possible negociació.

“Des d’Izquierda Unida continuem apostant pel diàleg, la negociació i l’acord entorn de les propostes programàtiques que des d’Unides Podem hem anat treballant amb col·lectius en lluita, moviments socials i sindicats”, ha explicat en un comunicat.

Esquerra cohesionada

Notícies relacionades

La coordinadora federal d’Izquierda Unida va coincidir dissabte passat, després de consultar la seva militància, a recolzar la investidura de Pedro Sánchez, així com un govern de coalició, sempre que s’aconseguís arribar a un acord del programa.

En vista que les negociacions van resultar infructuoses, els diputats d’IU van acordar abstenir-se, i així ho va acabar fent el grup parlamentari d’Unides Podem per complet, però ara IU demana apostar per una “esquerra ferma, coherent i solvent” per evitar la “crispació” que causarien unes noves eleccions.