El PDECat impulsa una moció per tornar a penjar el llaç a la Diputació de Barcelona

La iniciativa augura tensions amb la presidenta de l'ens, Núria Marín, que va ordenar retirar el símbol

GRAF6985 BARCELONA  20 7 2019 - El consell nacional del PDeCAT ha aprobado este sabado la propuesta de la direccion de abrir un periodo de debate interno hasta el 20 de septiembre  en sus agrupaciones sectoriales y territoriales  para recoger propuestas de los asociados sobre la ordenacion del espacio de JxCat El presidente del Partit Democrata  David Bonvehi  ha destacado  en su discurso en abierto en el consell nacional  que los ultimos resultados electorales de JxCat -marca con la que ha concurrido PDeCAT-  no son del todo satisfactorios  y que es necesaria una  reflexion profunda sobre la evolucion  el espacio postconvergente  EFE Andreu Dalmau

GRAF6985 BARCELONA 20 7 2019 - El consell nacional del PDeCAT ha aprobado este sabado la propuesta de la direccion de abrir un periodo de debate interno hasta el 20 de septiembre en sus agrupaciones sectoriales y territoriales para recoger propuestas de los asociados sobre la ordenacion del espacio de JxCat El presidente del Partit Democrata David Bonvehi ha destacado en su discurso en abierto en el consell nacional que los ultimos resultados electorales de JxCat -marca con la que ha concurrido PDeCAT- no son del todo satisfactorios y que es necesaria una reflexion profunda sobre la evolucion el espacio postconvergente EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del PDECat, David Bonvehí, ha anunciat aquest dimecres que JxCat ha presentat una moció perquè torni a penjar-se el llaç groc a l’edifici de la Diputació de Barcelona. L’anunci fa presagiar tensions en l’organisme provincial. La presidenta d’aquest ens, Núria Marín (PSC), que va accedir al càrrec gràcies a un pacte amb JxCat durament criticat per ERC, va retirar el llaç groc de la façana de l’edifici central.

En una entrevista a TV-3, Bonvehí ha anunciat que JxCat presentarà una moció a la Diputació per revertir aquesta situació. "Em consta que JxCat ha entrat una moció a la Diputació de Barcelona, on esperem tenir majoria, perquè aquest llaç, com és la nostra voluntat, torni a aparèixer a la Diputació", ha afirmat.

Bonvehí va ser qui va firmar el pacte amb el PSC per al govern de la Diputació, un escrit en el qual les dues parts pactaven deixar de banda les qüestions relatives al procés.

Defensa del pacte amb el PSC

Malgrat la polèmica pel llaç, el president del Partit Demòcrata ha defensat la necessitat de pactar amb el PSC a la Diputació per evitar que tingués lloc "una coalició com al govern de Barcelona", consistori que dirigeixen comuns i socialistes. També ha assegurat que no va tenir la percepció que aquest acord que va firmar ell mateix amb el PSC "pengés d’un fil” fins a l’últim moment, malgrat que hi havia reticències de destacats membres de JxCat.

Notícies relacionades

Quant al debatd’investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha admès que veu "molt difícil” que JxCat canviï de posició: "Sánchez no està fent cap gest cap als independentistes, en cap moment ha fet cap gest per resoldre el problema polític", ha conclòs.

Bonvehí ha llançat una pulla contra ERC a l’afirmar que el discurs de Laura Borràs en el debat d’investidura "representa millor l’independentisme" que el que va pronunciar Gabriel Rufián.