Indignació pels gestos d'Inés Arrimadas en el debat d'investidura

La diputada de Cs reaccionava a unes paraules de Pedro Sánchez en què aquest carregava contra Cs

vuxxfemvvpg87jje / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Inés Arrimadas ha tornat a ser centre de polèmica i blanc de crítiques pels seus gestos durant la segona jornada del debat d’investidura de Pedro Sánchez. Els gestos d’Arrimadas, que s’han fet virals, es van produir durant la intervenció del líder del PSOE que donava rèplica al líder de Ciutadans, Albert Rivera. 

Com s’aprecia en el vídeo, Arrimadas assenyala Sánchez i li dedica un gest com convidant-lo a marxar. El líder del PSOE estava en aquell moment retraient a Cs els seus pactes amb Vox i el PP i retraient al partit taronja que s’hagi negat a exercir l’oposició a Catalunya: "La senyora Arrimadas ni es va presentar al debat d’investidura al Parlament".

Sánchez també va al·ludir aArrimadas per les seves polèmiques declaracions durant l’Orgull LGTBI –va dir feixistes a manifestants que els van increpar pels seus pactes amb la ultradreta. "Per a vostès tots són feixistes: les feministes, els manifestants de l’Orgull, el PSOE. Això sí, res d’etiquetes a l’extrema dreta, com diu la mateixa Inés Arrimadas. Tots són feixistes, menys l’extrema dreta. A mi no m’agrada posar etiquetes, però aquesta vegada sí que ho faré. La seva etiqueta és reversible, com les jaquetes", va dir Sánchez, provocant llavors els gestos d’Arrimadas.

El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha sigut un dels primers a retreure a Arrimadas el seu comportament. "Confon el Congrés amb el Parlament, i confon un debat d’investidura amb muntar un ciri en una manifestació", ha assenyalat Zaragoza a través de Twitter.

També Gabriel Rufián, portaveu d’ERC a la Cambra baixa, ha fet un tuit en què amb ironia suggereix als diputats i als mitjans que ja s’aniran acostumant a les maneres d’Arrimadas, ben conegudes al Parlament de Catalunya . 

Notícies relacionades

La diputada socialista per Lleó Andrea Fernández lamenta la "trista imatge" donada per Arrimadas, que qualifica d’"altiva".

A Twitter, els usuaris anònims també critiquen els gestos d’Arrimadas: "prepotent", “arrogant”, “torracollons", "hauria d’estar a Vox", "xoni", "macarra", "grollera" o "mal educada" són alguns dels qualificatius que dediquen a la dirigent de Ciutadans.