El Govern demana "generositat" a Sánchez per formar un govern i reprendre el diàleg amb Catalunya

Budó nega que Torra parli de la via unilateral quan insisteix en l''ho tornarem a fer'

h 3507778

h 3507778 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Meritxell Budó ha demanat aquest dimarts a Pedro Sánchez "generositat en els pactes" per aconseguir formar un Govern i reprendre el diàleg amb Catalunya per donar una sortida política a la qüestió catalana.

La consellera'ha negat que hi hagi un conflicte de convivència a Catalunya, tal com ha defensat Pedro Sánchez, que ha instat a dialogar "sense condicions, també d’autodeterminació" amb el Govern de la Generalitat. "Va parlar d’un problema de convivència i res més lluny de la realitat, perquè el conflicte és polític i s’ha de resoldre políticament", ha valorat la portaveu de la Generalitat després de la reunió de l’executiu català.

Notícies relacionades

"Si al Govern tenim clara una cosa és que necessitem un Govern interlocutor que ara mateix no tenim. Ens trobem davant d’una incertesa de tornar a cridar els ciutadans a les eleccions", ha remarcat Budó. La seva tesi xoca amb la del seu partit, JxCat, i amb la del president, que han defensat el 'no' a la investidura de Sánchez. "El president va dir personalment que tenia ganes d’exposar la seva opinió sobre com veia la investidura del senyor Sánchez", ha apuntat la consellera.

Sobre la insistència de Torra en l’"ho tornarem a fer'" Budó ha negat que es refereixi a tornar a transitar la via unilateral. "Tornarem a posar la política sobre la taula per desviar-la de la judicialització. Ho tornarem a fer és tornarem a denunciar la falta de drets polítics i de drets humans", ha explicat.