Vox carrega contra el "conglomerat de comunistes, chavistes, separatistes i proetarres"

Abascal defensa el seu programa electoral en contra de la immigració o del "feminisme supremacista" des de la tribuna

abertran48455249 madrid 03 06 2019 politica el presidente de vox santiago aba190603113500

abertran48455249 madrid 03 06 2019 politica el presidente de vox santiago aba190603113500 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín / Pablo Allendesalazar

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha aprofitat aquest dilluns el seu primer discurs des de la tribuna del Congrés, en el pled’investidura, per defensar el seu programa electoral en contra de la immigració il·legal, els "xiringuitos" progres o els partits nacionalistes, carregant amb duresa contra el nou "Front Popular" constituït per un "conglomerat comunista, chavista, separatista o proetarra" que, segons el seu criteri, Pedro Sánchez pretén acontentar a canvi dels seus vots per a la conformació d’un Govern. 

[Directe: últimes notícies i tota la informació]

"Vox és el grup més llunyà del projecte de Sánchez i vostè està orgullós d’això, jo també", ha assenyalat al començament de la seva intervenció, per a continuació suggerir que la possible aliança del PSOE amb Podem i alguns partits nacionalistes és fruit de la "negociació" entre José Luis Rodríguez Zapatero i la banda terrorista ETA, que va fer que el "Front Popular" naixés l’11-M i ha acabat amb el "desafiament" de la Generalitat, el "cop d’Estat" del 2017 o la "impunitat del separatisme català". 

“Avís per a sediciosos, colpistes o terroristes. Més enllà de les promeses que han rebut, abandonin esperances", ha assenyalat. Molts espanyols, ha assegurat, es "posaran drets" per frenar-los. 

Així mateix, ha arremès contra "la sufocant dictadura progre", el "feminisme supremacista", el col·lectiu LGTBI, els animalistes i les oenagés d’immigrants, segons la seva opinió "mantingudes" malgrat que col·laboren amb les màfies que trafiquen amb estrangers. Finalment, ha afirmat que la llei del’eutanàsia és un "pla per afrontar l’envelliment de la població". 

Orelles sordes

Notícies relacionades

En la seva resposta, Pedro Sánchez ha optat per no contestar directament a Abascal sinó per apel·lar als líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, a trencar amb Vox, ja que les seves aliances autonòmiques i municipals amb la formació d’ultradreta suposen una "autèntica anomalia a Europa". Com és possible, s’ha preguntat, que aquestes formacions hagin imposat un "cordó sanitari" a una formació constitucionalista com el PSOE i no a Vox.

Espanya, ha defensat, va dir no a la ultradreta en les eleccions generals d’abril i les autonòmiques, municipals i europees del maig. El problema, ha afegit, és que populars i liberals han permès de forma "irresponsable" entrar l’esmentada formació a les institucions. El líder socialista ha assegurat que el discurs d’Abascal estava "carregatd’intolerància i de nostàlgia" de les època franquista, a més de ser "classista". Darrere d’aquest, ha defensat, s’amaga l’"odi" dels que van perdre els seus privilegis a fi de la dictadura.