DEBAT D'INVESTIDURA

Sánchez planteja sis grans reptes per a la seva acció de Govern

El candidat socialista demana "responsabilitat" a tots els grups

zentauroepp49172185 madrid 22 07 2019 politica investidura  primera sesi n del d190722130018

zentauroepp49172185 madrid 22 07 2019 politica investidura primera sesi n del d190722130018 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha plantejat aquest dilluns sis grans reptes per a l’acció de Govern per als quals ha demanat "responsabilitat i generositat" a tots els grups polítics.

[Segueixi en directe el debat d’investidura de Pedro Sánchez]

1. Llocs de treball dignes

Ocupació digna, pensions dignes amb un sistema sostenible i correcció de les deficiències estructurals que permeten situacions com les de les ‘kelis’ (netejadores d’hotel) o els ‘riders’ (ciclistes de plataformes de repartiment).

2. L’automatització

Revolució digital davant els desafiaments tecnològics que fan que, segons l’OCDE, el 21,7% dels llocs de treball a Espanya estiguin en risc per l’automatització.

3. Crisi climàtica

Emergència climàtica, per a la qual ofereix transició ecològica.

4. Igualtat real

Consecució de la igualtat real i efectiva entre homes i dones, per a la qual ha apostat pel feminisme com a resposta. Ha advertit els qui vulguin retrocedir en aquest camp: "Ens tindran al davant".

5. Exclusió social

Lluita contra la desigualtat mitjançant la Justícia Social per evitar que 8 milions d’espanyols es trobin en situació d’exclusió social en la quarta economia de la zona euro i la tretzena del món.

6. Tensions territorials

Notícies relacionades

Resoldre les tensions territorials en el marc europeu amb un projecte col·lectiu de regeneració. "Una Espanya unida i diversa en una Europa diversa i unida", ha dit.

Al marge d’aquests grans reptes que ha enumerat, Sánchez ha fet èmfasi en l’educació i ha resumit tots aquests projectes en un d’únic d’aconseguir una nova transformació d’Espanya.