El PPC acusa el Govern d'orquestrar un «Gran Hermano» per «espiar alumnes i jutges»

Fernández demana la dimissió de Bargalló i exigeix que la Generalitat retiri les subvencions a Plataforma per la Llengua

jregue42906679 barcelona  13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609

jregue42906679 barcelona 13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha acusat aquest dilluns el Govern d’orquestrar un "autèntic 'Gran Hermano' separatista" per "espiar alumnes i jutges". 

El popular ha insistit que Plataforma per la Llengua ha elaborat un informe sobre l’ús del català a les escoles "sense el consentiment dels pares" i amb la complicitat d’"una estratègia perfectament planificada des del punt de vista mediàtic". "Inventant-se l’amenaça d’una alerta social de la suposada desaparició del català justifiquen que s’espiï alumnes a l’escola", ha afegit.   

Notícies relacionades

Amb aquesta premissa ha justificat l’anunci d’un paquet de mesures que consisteix a retirar les subvencions a aquesta entitat i "invertir-la en barracons", impulsar una comissió d’investigació i exigir la dimissió del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. Però Fernández ja ha donat per fet que no fructificarà, per la qual cosa ha explicat que provarà d’obtenir recolzaments a l’hemicicle per reprovar-lo en seu parlamentària: "No és una petició capritxosa, va mentir el 25 de juny en comissió quan va dir que no tenia coneixement d’aquestes tasques de Plataforma per la Llengua".

Sobre la investigació oberta per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial CGPJ, ha secundat la demanda de crear una xarxa informàtica pròpia i independent per als jutges i ha assegurat que traslladarà aquesta reivindicació al grup popular al Congrés dels Diputats. "S’ha de frenar aquesta deriva autoritària del Govern, aquest 'Gran Hermano' comença espiant alumnes, jutges i demà pot ser qualsevol", ha conclòs.