Colau, Errejón i Rodríguez formen grup propi al Senat

En Comú Podem, Más Madrid, Endavant Andalusia, Compromís i Més per Mallorca creen el Grup d'Esquerra Confederal

L'alcaldessa de Barcelona i la líder morada andalusa reivindiquen que es tracta de buscar un espai comú de l'esquerra

undefined32156755 coalu errejon david castro190719140814

undefined32156755 coalu errejon david castro190719140814

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Aliança al Senat. La formació d’Ada Colau  i Jaume Asens iTeresa Rodríguez han arribat a un acord amb Íñigo Errejón per formar grup propi a la Cambra Alta. Així, els senadors per designació autonòmica d’En Comú Podem  i Endavant Andalusia, les dues confluències d’Unides Podem, se sumaran als de Más MadridCompromís Més per Mallorca per conformar el Grup d’Esquerra Confederal

Aquest moviment arriba després que el partit d’Unides Podem no obtinguéscap senador directe en les eleccions del 28-A, ni aconseguíscap lloc per designació autonòmica en els comicis regionals. Amb aquest escenari a sobre de la taula, aquest quintet de partits ha optat per crear un nou espai que els permeti tenir presència pròpia dins de la Cambra de representació territorial. Una maniobra que ha necessitat el recolzament del PSOE que ha cedit un escó per arribar els sis senadors necessaris per formar el grup. 

Serà Esperanza Gómez, d’Endavant Andalusia –coalició formada per Podem i IU– que s’encarregui de la representació d’aquest grup. Estarà acompanyada pel senador de Més per Mallorca, Vicenç VidalSara Vilà, d’En Comú Podem; Fernández Rubiño, representant de Más Madrid, i el senador de Compromís, Carles Mulet. No obstant, podria sumar-se a aquesta confluència un sisè membre, el també senador per designació autonòmica per Galícia en Comú, José Manuel Sande

Errejón i Iglesias

Notícies relacionades

Les confluències d’Unides Podem han estès la mà a Errejón després que el cofundador de Podem trenqués amb el secretari general morat, Pablo Iglesias, a escassos mesos de les eleccions. Des d’aleshores, la rivalitat entre tots dos ha sigut palesa. No obstant,  des d’En Comú Podem  defensen que aquest pas no suposa posicionar-se del costat del líder de Más Madrid, sinó buscar el "poder treballar tota l’esquerra alternativa junta en lloc d’anar al grup mixt per separat". 

La mateixa posició que defensa la senadora d’Endavant Andalusia, "que considera que d’aquesta manera podran "defensar qüestions fonamentals com la reforma del model de finançament autonòmic i, a més, fer-ho des de l’entesa i el diàleg amb altres territoris igualment preocupats per un model desfasat".