REUNIÓ AMB ELS SINDICATS

CCOO i UGT demanen a Torra diàleg amb Espanya després de la sentència del procés

zentauroepp49128564 torra sindicats190719161848

zentauroepp49128564 torra sindicats190719161848 / Jordi Bedmar Govern

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els sindicats CCOO i UGT han demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, construir "espais de diàleg entre diferents" com a resposta a la sentència dels líders independentistes presos i així poder solucionar la situació de "bloqueig polític i institucional".

Així ho han traslladat aquest divendres els secretaris generals dels dos sindicats a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, al president Torra en una reunió en la qual han reclamat que aquesta resposta sigui "com més àmplia i cohesionadora millor".

"Davant la situació complicada que viu el nostre país, molt condicionada per la judicialització de la política, UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya demanem, novament, l’acabament de la presó preventiva dels líders polítics i socials", han remarcat els dos sindicats en un comunicat conjunt.

Notícies relacionades

Així mateix, Pacheco i Ros han advertit Torra de la seva "profunda preocupació" per la "creixent desigualtat" a Catalunya, l’increment de la pobresa, els salaris baixos i la temporalitat en la feina, a més d’altres temes, com ara la bretxa salarial, les inversions públiques i la sinistralitat laboral.

CCOO i UGT consideren que Catalunya "està desaprofitant el creixement de l’economia per fer-lo arribar a la gent i corregir les desigualtats", motiu pel qual han apressat el Govern a actuar per reforçar la base del benestar i la cohesió del país.