sense govern després del 26-M

Podem impedeix al PSOE presidir el Govern de la Rioja: Andreu no aconsegueix els vots

La formació morada tomba per segona vegada la investidura de la socialista Concha Andreu

Els socialistes han ofert càrrecs intermedis, però l'única diputada podemista vol entrar al Consell

zentauroepp49112726 rioja190718130854

zentauroepp49112726 rioja190718130854 / ABEL ALONSO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La diputada de Podem a La Rioja, Raquel Romero, ha mantingut aquest dijous el seu bloqueig i ha truncat, amb el seu vot en contra, la investidura en segona votació de la candidata socialista a la Presidència del Govern de La Rioja, Concha Andreu. La postulant ha tingut 15 vots a favor del PSOE i un de la diputada d’Unides Podem (UP) per IU, davant els 12 vots en contra del PP, els 4 de Ciutadans i el de Romero, a qui ha acusat d’haver "consumat una fellonia" per "interessos particulars". 

Romero ja va bloquejar la seva investidura dimarts passat, perquè va exigir formar part del Govern i tenir, almenys, una conselleria. Les reunions mantingudes entre el PSOE i UP no van fructificar, perquè els socialistes no van acceptar la petició de tenir un seient en el Govern, perquè consideren que no s’ajusta als seus resultats, i Romero va rebutjar l’oferta de dues viceconselleries i una direcció general.

Nous terminis 

Ara s’obre un termini de dos mesos perquè Andreu busqui la confiança del Parlament per a una nova votació i, si no ho aconsegueix, la Cambra es dissoldrà automàticament i es convocaran noves eleccions. En la seva intervenció en el ple, la candidata socialista ha demanat a Romero el seu vot per "evacuar la dreta del poder i començar a governar", amb referència al fet que el PP ha governat a La Rioja durant els últims 24 anys.

Notícies relacionades

Però Romero no ha cedit: ha lamentat que Andreu hagués decidit sotmetre la seva investidura "a la voluntat de Pedro Sánchez i no a la del parlament de La Rioja" i ha criticat que vulguin el vot de Podem, però no la seva presència en el Govern, que és el que desitja, "no una, ni dos ni tres conselleries".

Per la seva banda, la diputada d’IU, Henar Moreno, ha avisat Podem que "traeix" als que van prendre els carrers el 15-M i ha exigit una consulta a la direcció per aclarir si recolzen no investir Andreu. Cercles del partit en la comunitat han demanat "perdó" per l’"espectacle" i han criticat Romero, perquè creuen que perjudica Iglesias en les seves negociacions amb Sánchez.