NOU MANDAT MUNICIPAL

Un llaç groc a la cadira buida de Joaquim Forn

L'alcaldessa de Barcelona lamenta l'absència del regidor de JxCat en el ple extraordinari sobre el cartipàs

zentauroepp49088803 lazo amarillo190716110515

zentauroepp49088803 lazo amarillo190716110515

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat aquest dimarts l’absència del líder municipal de JxCat, Joaquim Forn, en el ple extraordinari sobre el cartipàs municipal iJxCatha col·locat un llaç groc a la seva cadira buida. El Suprem va denegar a Forn el permís per sortir de la presó i poder assistir al ple de l’Ajuntament de Barcelona.

En el ple, Colau ha destacat que Forn es va poder presentar a les eleccions, va ser votat per milers de ciutadans de Barcelona i no ha sigut suspès com a regidor, per la qual cosa ha lamentat "com a alcaldessa i com a presidenta del ple" que no hagi pogut assistir malgrat haver-ho sol·licitat.

"És una situació absurda d’un regidor en actiu al qual no deixen exercir i té a veure amb aquesta presó provisional abusiva i injusta", ha denunciat l’alcaldessa. Colau ha anunciat que l’ajuntament intentarà que Forn "pugui exercir els seus drets" i que la seva absència "no serà utilitzada en benefici polític", per la qual cosa durant les votacions algun membre del Govern municipal sortirà de la sala.

La número dos de JxCat, Elsa Artadi, ha dit emocionada que el tarannà de Forn es defineix amb l’actitud ‘Ni oblit però sí perdó’ –en contraposició a l’habitual ‘Ni oblit ni perdó’–, i ha recordat que aquest mateix dimarts el conseller d’Interior, Miquel Buch, declara davant del TSJC per presumpta desobediència per cedir locals l’1-O. "La repressió continua en tots nosaltres, no es deté mai", ha asseverat Artadi.

Notícies relacionades

També s’ha referit a l’absència de Forn el líder del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, que l’ha qualificat d’intolerable: "És una vergonya per a la ciutat començar un mandat amb una alteració explícita del resultat de les eleccions", i ha estès la mà a JxCat per resoldre'l de forma democràtica.

Aquest és el primer ple del segon mandat d’Ada Colau, en el qual s’han estrenat unes tres quartes parts dels regidors, entre ells els líders de grup Ernest Maragall (ERC), que va guanyar les eleccions i ja va ser regidor en passats mandats; Luz Guilarte (Cs); Manuel Valls (BCN Canvi), i Josep Bou (PP).