Protecció Civil adverteix del perill dels inflables després de la suposada desaparició de dues turistes

El pare va donar l'avís quan va veure que l'inflable en el qual anaven les dues noies alemanyes s'allunyava mar endins

zentauroepp21419925 l escala   alt emporda   temporal de viento y mar en el pase190319185155

zentauroepp21419925 l escala alt emporda temporal de viento y mar en el pase190319185155

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge van saltar les alarmes al’Estartit, a la Costa Brava, quan un cop de vent es va emportar mar endins un inflable aquàtic amb dues noies alemanyes de 15 anys.

Segons ha explicat Protecció Civil a través d’un fil a Twitter, quan el pare va veure que l’inflable s’allunyava cada vegada més, va avisar els treballadors d’un xiringuito i van ser ells els que van donar l’avís al 112 a les 21.51 hores d’aquest diumenge. El 112 va alertar Salvament Marítim, Bombers, Mossos, Protecció Civil, Emergències Mèdiques i la policia local de Pals i Torroella de Montgrí, al qual pertany l’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit.

Notícies relacionades

Els diferents cossos van mobilitzar dotacions, embarcacions i un helicòpter de Salvament Marítim per provar de localitzar les noies com més aviat millor, però finalment va ser la policia local que les va trobar. En realitat, quan les menors es van veure empeses pel vent van deixar anar l’inflable i van nedar uns metres fins al port de l’Estartit, on van quedar-se sense avisar el pare. Quan van ser localitzades, estaven en bon estat i en companyia de la seva mare.

Protecció Civil ha aprofitat l’episodi –que per sort va acabar bé i es va quedar sol en un ensurt– per advertir del perill que poden suposar els inflables si fa vent, especialment amb nens petits, així com de la importància d’avisar els cossos de seguretat en cas d’haver tingut un accident, o de sospitar que poden estar buscant-te.