Iglesias s'obre a negociar però reclama que els seus ministres tinguin perfil polític

El líder morat no entendria que Sánchez el vetés per entrar a l'Executiu

zentauroepp48504468 paglo iglesias190712105737

zentauroepp48504468 paglo iglesias190712105737 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Nou escenari de negociació entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El president del govern en funcions va proposar incorporar al Consell de Ministres perfils tècnics d’Unides Podem –diputats morats especialitzats en les seves àrees i sense carrera política. Un plantejament que no ha agradat al secretari general de Podem que exigeix que siguin perfils polítics electes els que ostentin carteres ministerials: "La democràcia no és que governin tecnòcrates". Malgrat les diferències, Iglesias ha assegurat que té els equips negociadors preparats des de fa temps i espera una trucada del PSOE que es podria produir aquest cap de setmana.

"Entre socis ens hem de respectar", ha sentenciat el "soci preferent" de Sánchez per lamentar que l’oferta del líder socialista sigui incloure en l’Executiu ministres que provinguin de les confluències de Podem com a independents per assumir carteres tècniques. Així, ha insistit que "sembla que per estar al Consell de Ministre no es pot ser de Podem ni no haver-se presentat a les eleccions".

A més, s’ha mostrat descontent amb la possibilitat que el PSOE veti la seva entrada en el Govern o la de la número dos del partit, Irene Montero: "Els vetos en política són impresentables". Una crítica que ha anat acompanyada d’una hipotètica pregunta: "¿Per quina raó posen vostès aquests vetos?". Ell mateix ha contestat que els socialistes hauran d’explicar si és per la "personalitat" dels líders de Podem que no volen que estiguin en el Consell de Ministres. 

Una estratègia sense jugadors

Notícies relacionades

"Nosaltres sabem que discutir del programa va lligat a discutir els equips de govern", ha sentenciat Iglesias al ser preguntat per la possibilitat d’iniciar una negociació programàtica.  Per defensar la seva posició, ha explicat que dialogar només sobre les mesures seria com establir l’estratègia de joc d’un equip de futbol sense saber les capacitats dels jugadors amb els quals comptaran. 

"Posar la firma en un paper costa poc", ha insistit, argumentant la necessitat de poder controlar el compliment del pactat des de dins del Govern. En aquest sentit ha recordat que algunes de les mesures firmades amb el PSOE en l’acord pressupostari de l’octubre no es van arribar a complir.