A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Judici a dos activistes per una protesta per la detenció de Puigdemont a Alemanya

Els acusats van participar en un acte dels CDR que es va saldar amb nou detinguts el març del 2018

video 3525004 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns se celebra a l’Audiència Provincial de Barcelona el judici contra Laia Roca i Lluís Mollon, a qui la fiscalia acusa de cometre delictes de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat en la manifestació celebrada el març del 2018 contra la detenció de Carles Puigdemont.

La fiscalia demana per a ells penes de presó de fins a 2 anys, en el cas de Laia Roca, i fins a 6, en el cas de Lluís Mollon, i multes que podrien superar els 8.000 euros, després que un operatiu de la Guàrdia Urbana els identifiqués en aquesta concentració, organitzada pels CDR quan l’expresident va ser detingut a Alemanya.

Amb motiu del judici, el grup de recolzament creat a l’Hospitalet per defensar els acusats ha convocat una manifestació a Barcelona a les portes de l’Audiència Provincial on seran jutjats.

Defensen la seva innocència

Tots dos van negar haver estat "en el focus del conflicte" i van reiterar que els agents els van identificar en el moment en què estaven anant al metro per anar-se’n a casa. 

Al Lluís se l’acusa de llançar una ampolla contra els agents, mentre que la Laia està acusada de moure contenidors i impedir el pas als cotxes de policia. La manifestació, juntament amb una altra de convocada per l’ANC i Òmnium, va acabar en disturbis i càrregues dels mossos, i es va saldar amb la detenció de 9 persones i un centenar de ferits.

Notícies relacionades

Tots dos asseguren, no obstant, que ells no van ser presents en les càrregues policials, i defensen que en un primer moment no es van preocupar, ja que aquell dia no van ser detinguts, només identificats, i la citació del jutjat no els va arribar fins setmanes més tard.

Arran de la seva acusació es va crear a l’Hospitalet el Grup de Suport Laia i Lluís, que des d’aleshores ha convocat diverses accions per exigir-ne l’absolució i denunciar el que consideren una acusació “arbitrària”.