Negociació estancada

Podem rebutja l'últim gest de Sánchez i insisteix en la coalició

"En el nostre partit tots som independents de l'Ibex 35", contesta Montero

El Govern acusa Iglesias de no fer "cap moviment" per segellar un pacte

zentauroepp48945611 irene montero190705134953

zentauroepp48945611 irene montero190705134953 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Podem va rebutjar aquest divendres sense mitges tintes l’última oferta de Pedro Sánchez per arribar a un acord que garanteixi la investidura del líder socialista a finals de juliol. Després que el president en funcions obrís la porta a l’entrada en el Consell de Ministres d’"independents de reconegut prestigi" que fossin pròxims als morats, una proposta que ja havien llançat abans altres dirigents socialistes, Irene Montero va ser contundent. Els que són de veritat "independents", va afirmar, són els integrants del partit de Pablo Iglesias, a diferència dels del PSOE. Per al Govern, va ser una mostra més de la falta de "moviments" de Podem per aconseguir un pacte.

"A Unides Podem tots som independents de les grans elèctriques, per poder abaixar el preu de la llum; dels fons voltor, per al preu del lloguer; de la CEOE, per promoure l’ocupació estable. A Podem tots som independents de l’Ibex 35. Això pot complementar bé el PSOE", va assenyalar la número dos dels morats, suggerint que els socialistes estan tutelats pels grans poders econòmics.

Sense avenços

Notícies relacionades

A escassos dies de la reunió que mantindran Sánchez i Iglesias dimarts que ve al Congrés, les negociacions per a la investidura no avancen. Els morats insisteixen en la coalició com a única via perquè hi hagi acord, rebutjant tant l’entrada d’independents en el Consell de Ministres com la possibilitat que membres de Podem ocupin càrrecs intermedis en el futur Executiu. Per a Montero, el líder socialista, en realitat, busca una "investidura fallida per pressionar el PP i Cs" perquè s’abstinguin, una cosa que segons el seu parer no passarà.

El Govern va negar aquesta tesi poc després, argumentant que mentre Sánchez ha anat variant les seves posicions amb l’objecte de l’acord, al deixar enrere el seu objectiu d’aconseguir un Executiu monocolor, Iglesias segueix on era. "Podem no ha fet cap moviment per poder acostar-se. Veurem si és possible que també faci la seva part", va assenyalar la portaveu, Isabel Celaá, que també va avalar la possibilitat que ERC, el PDECat o Bildu s’acabin abstenint, una cosa indispensable per aconseguir la investidura, sempre que els morats votin a favor, si Pablo Casado i Albert Rivera es mantenen, com asseguren, en el 'no'. "Ningú ha dit que una abstenció d’ERC sigui dependre dels independentistes", va explicar Celaá.