ENDIMONIADA INVESTIDURA

Iglesias renunciarà al Govern de coalició si no té recolzament del Congrés

Si s'accepta la seva proposta, el líder de Podem no exigirà entrar a l'Executiu

Calvo desatén el líder morat i insisteix que el Govern encara espera resposta

2dbcabba-69ab-4ab9-a315-871f51871fc8-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha convidat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a assistir al debat d’investidura el juliol amb un acord per a un govern de coalició, i s’ha compromès a renunciar a l’exigència d’entrar a l’Executiu si no tira endavant al Congrés.

Una proposta que llança el líder de Podem en un article publicat a ‘La Vanguardia’ un dia després que s’hagi fixat la data del debat d’investidura per al 22 de juliol.

Volem que sigui al juliol Volem que sigui al juliolés el títol de l’article en el qual Iglesias rebat els arguments de Sánchez i el PSOE per rebutjar un govern de coalició amb Unides Podem perquè consideren que “situaria més lluny” l’obtenció de recolzaments per a la investidura.

“Pedro Sánchez m’ha dit, totes les vegades que hem parlat durant el mes de juny, que apostaria per un govern de coalició amb nosaltres si els seus diputats i els nostres sumessin majoria absoluta al Congrés. Però al no sumar junts aquesta majoria, em deia el president, seria gairebé impossible aconseguir prou recolzaments per tirar endavant la investidura”, afirma Iglesias. Argument que, tot i que no comparteix, considera que “mereix el benefici del dubte”.

Per evitar que “la investidura es converteixi en una escenificació fallida”, Iglesias afirma que “el més assenyat” perquè Sánchez pugui ser investit president és “aconseguir un acord integral de govern de coalició”, seguint l’exemple de la Comunitat Valenciana, Illes Balears o les Canàries. “Si es verifica la hipòtesi del PSOE i la investidura no surt endavant” després de presentar aquest acord, “nosaltres ens comprometem a revisar la nostra posició. Si, al contrari, la investidura tirés endavant, es compliria el desig declarat tant pel PSOE com per Unides Podem: un govern de coalició progressista i plural, que superés d’una vegada la situació de bloqueig en la qual som”, recalca.

Calvo insisteix: Govern de cooperació 

Notícies relacionades

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha instat aquest dimecres al líder d’Unitat Podem, Pablo Iglesias, a “anteposar la discussió sobre les polítiques i lleis que socialistes i morats haurien d’impulsar aquesta legislatura davant un altre tipus de “tàctiques” o “estratègies”.

Calvo ha reiterat que el Govern encara espera la resposta de Podem a l’oferta de Govern de cooperació proposada per Sánchez i que consisteix a permetre l’entrada de Podem en segons esglaons de l’Administració, fora del Consell de Ministres.