SENTÈNCIA D'APEL·LACIÓ

L'Audiència Nacional confirma que jutjarà Trapero

La Sala d'Apel·lació rebutja el recurs de l'excúpula política dels Mossos, que volien ser jutjats a Catalunya

El tribunal ratifica la competència del tribunal per jutjar els delictes de rebel·lió i sedició

zentauroepp47347601 trapero i abogada190318101535

zentauroepp47347601 trapero i abogada190318101535 / Europa Press 2019

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional només ha necessitat quatre pàgines per rebutjar el recurs amb el qual l’exsecretari general d’Interior César Puig pretenia el trasllat a jutjats catalans de la causa per rebel·lió i sedició seguida contra ell, el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, l’exdirector general del cos Pere Soler i la intendenta Teresa Laplana. El tribunal reitera que aquests delictes són de la seva competència, per la qual cosa celebrarà el judici una vegada que es conegui la sentència que el Suprem dictarà contra els líders del procés.

Ni Trapero ni Laplana van recórrer la competència de l’Audiència Nacional. Sol Soler es va adherir a la impugnació de Puig que ara la Sala d’apel·lació ha rebutjat "sense prejutjar el fons de l’assumpte i ni tan sols entrar a considerar la veracitat dels fets enjudiciats", per no contaminar-se quan hagi de pronunciar-se sobre la resolució que determinarà si l’actuació dels mossos el 20 de setembre i l’1 d’octubre de 2017 va ser constitutiva d’algun delicte.

Notícies relacionades

La sentència considera "plenament encertada" la doctrina amb la qual ja es va rebutjar un primer recurs de Puig, segons l’establert en la llei orgànica del poder judicial, la llei d’enjudiciament criminal i la llei de 1984 prevista per a l’actuació de bandes terroristes i rebels. Aquesta "doctrina, única impugnable en aquest recurs que versa sobre delicte de rebel·lió i connexos a ell (les sedicions que persegueixen finalitats rebels són igualment competència d’aquesta Audiència Nacional) és plenament encertada, havent de procedir-se a la seva confirmació", conclou la resolució.

Trapero, que s’enfronta a 11 anys de presó per rebel·lió, va defensar taxativament a l’actuació del cos policial durant quan va declarar com a testimoni en el celebrat en el Tribunal Suprem contra els líders del procés.