DECISIÓ JUDICIAL

El TSJC anul·la el nomenament de l'alcalde de Reus per l'acatament de la CUP

L'ajuntament ha convocat un ple extraordinari per a aquest dimecres, en què es repetirà la votació

undefined48824590 pla general de l alcalde de reus  carles pellicer  de la vic190702181518

undefined48824590 pla general de l alcalde de reus carles pellicer de la vic190702181518 / Ajuntament de Reus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Acn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el nomenament de l’alcalde de Reus (Baix Camp), Carles Pellicer (JxCat), per la fórmula d’acatament de tres regidors de la CUP. Després de la sentència, el secretari general de l’ajuntament ha convocat per a aquest dimecres a les quatre de la tarda un ple extraordinari per repetir la votació, segons han informat fonts municipals. 

La decisió del TSJC, en resposta a un recurs de Vox, determina com a “negativa” la presa de possessió dels tres edils cupaires en el ple de constitució del consistori del 15 de juny passat, i en conseqüència, declara nuls l’elecció i el nomenament de l’alcalde. El tribunal donava a l’ajuntament un termini de tres mesos per tornar a votar.

Notícies relacionades

Pellicer va obtenir l’alcaldia en el seu tercer mandat consecutiu al capdavant del consistori amb els recolzaments d’ERC i Ara Reus, que, junt amb JxCat, sumen majoria absoluta.

Els vots dels regidors de la CUP van ser nuls, ja que a les paperetes van escriure el nom de Noemí Llauradó, cap de llista d’ERC, que no es va presentar a la investidura. Els edils es van negar a jurar o prometre la Constitució al manifestar que simplement acataven el procediment forçats i obligats per la Junta Electoral Central (JEC).