Declaracions a Brussel·les sobre la investidura

Casado: "Si Sánchez vol noves eleccions, a nosaltres no ens fa por, però és una irresponsabilitat"

El líder del PP recorda el candidat a president que "no pot pretendre que el líder de l'oposició li faciliti la investidura", i l'acusa: "No renega de Bildu ni a Navarra ni a TVE"

pablo-casdo-bruselas-30-6-19

pablo-casdo-bruselas-30-6-19

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, que no carregui sobre altres la pressió creixent que envolta el procés d’investidura. "Ell és el responsable que s’investeixi el president del Govern. Que no derivi aquesta responsabilitat a qui el Rei no ens ha encarregat aquesta investidura", ha dit aquest diumenge.

A la seva arribada a la cimera del Partit Popular Europeu, que se celebra a Brussel·les mentre es reuneix el Consell Europeu extraordinari, Pablo Casado ha denunciat la falta d’ofertes de Sánchez i ho ha contrastat amb els oferiments reiterats per part seva:  "Encara no he sentit dir a Pedro Sánchez quin pla de legislatura vol per a Espanya", ha dit, per recordar després: "Ja no puc oferir més pactes d’Estat", al·ludint a acords en matèria pressupostària, sobre Catalunya, Navarra, la violència de gènere, infraestructures i qüestions europees.

"Li hem ofert estabilitat a la legislatura, però no pot pretendre que el líder de l’oposició li faciliti la investidura, perquè som l’alternativa al PSOE", ha afegit el líder dels populars.  

Notícies relacionades

A Casado no sembla preocupar-li la possibilitat d’una repetició de les eleccions generals: "Si Pedro Sánchez vol unes noves eleccions, a nosaltres no ens fa por, però és una irresponsabilitat", ha dit a Brussel·les, abans de posar sobre el seu rival socialista la càrrega de la responsabilitat de la situació de bloqueig que viu el procés d’investidura: "Mentre demana que s’abstinguin els partits constitucionalistes, pacta amb Bildu a Navarra". I ha repetit: "Sánchez no renega de Bildu ni a TVE ni a Navarra. En el fons, el que vol és consolidar els seus pactes de la moció de censura".

"Que digui què vol per a Espanya i potser algun partit decideix abstenir-se –ha conclòs Casado a les portes de la reunió del PPE–. Però no podem ser nosaltres, perquè som l’alternativa al PSOE."