INVESTIDURA

Sánchez: «Espanya necessita un Govern al juliol, no a l'agost ni al setembre»

El president del Govern acusa el PP i Cs de voler provocar un nou avenç electoral

El cap de l'Executiu descarta fer una oferta de "col·laboració" a Ciutadans ja que vol governar "des de l'esquerra"

pedro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la resta de la forces parlamentàries per afavorir la formació d’un nou Executiu el mes de juliol. “M’agradaria demanar-los a totes les forces parlamentàries una reflexió i és que Espanya no es pot aturar, necessita un Govern el mes juliol, no a l’agost ni al setembre", ha dit Sánchez en una roda de premsa al finalitzar la cimera del G20 a Osaka (Japó). 

Sánchez no ha volgut avançar la data per a la investidura que ell mateix proposarà a la presidenta de Congrés, Meritxell Batet, a la seva reunió del 2 de juliol. “Tinc una lleugera idea”, n’ha fet broma, sense voler precisar més. 

El president ha fet una primera crida a Unides Podem perquè consideri la seva oferta d’un Govern “de col·laboració”, i no “de coalició” com reclama el líder morat, Pablo Iglesias. “És una proposta raonable i assenyada que obeeix a una cooperació més gran amb Unides Podem com a soci preferent, amb col·laboració parlamentària i a l’Administració”, ha dit Sánchez

D’altra banda, també ha apel·lat a “la responsabilitat” del PP i de Ciutadans. “Els demano que, com que no hi ha alternatives, el que han de fer és almenys facilitar que hi hagi un Govern a Espanya i que estigui liderat per qui han decidit els espanyols”, ha afegit el president fent valer els resultats obtinguts pel PSOE a les eleccions generals d’abril.

Notícies relacionades

Sánchez ha descartat la idea d’oferir una oferta “de col·laboració” a Ciutadans ja que “aquest Govern vol governar des de l’esquerra”.

En relació amb la possibilitat indesitjada de nous comicis, Sanchez ha respost que “aquells que plantegen el ‘no’ en la meva investidura són els tenen al seu cap un avançament electoral, perquè no hi ha alternativa”.