EL JUDICI DE L'1-O

Intents de pirateig massiu del correu del tribunal del procés

El CNI implanta mesures de seguretat per protegir les comunicacions dels set magistrats

Les temptatives d'atacs cibernètics, reivindicades per Anonymous, s'estenen als fiscals de la causa

20190630 443671 cnisupremoe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els correus electrònics dels set magistrats del tribunal del procés han sigut objectiu dels 'hackers'. El col·lectiu Anonymous Catalonia ha assumit l'atac cibernètic detectat pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i que pretenia accedir als 'e-mails' de Manuel MarchenaLuciano VarelaAndrés Martínez ArrietaAna FerrerAntonio del MoralJuan Ramón Berdugo i Andrés Palomo. Els serveis d'intel·ligència van alertar el Tribunal Suprem i ja han implantat mesurades de seguretat per protegir les comunicacions privades dels jutges que estan deliberant la sentència dels líders independentistes de l'1-O, segons ha revelat aquest dissabte 'El Confidencial' a partir de fonts jurídiques.

Notícies relacionades

L'objectiu del pirateig han sigut els correus electrònics corporatius dels jutges, amb el domini del Poder Judicial. També s'han detectat temptatives d'accedir als comptes privats de diversos dels magistrats, qüestió que preocupa més a efectes de seguretat, ja que, per localitzar aquests comptes, es requereix una intensa tasca prèvia de rastreig dels correus particulars. Segons les investigacions, els pirates informàtics volien conèixer el contingut de les seves converses personals, entre ells o amb tercers i obtenir així informació sensible.

Però l'actuació dels 'hackers' s'ha desenvolupat de forma massiva i a gran escala. A més d'intentar accedir als 'e-mails' de Marchena i la resta del tribunal, han centrat la seva atenció en els missatges intercanviats pels fiscals del judici: Javier ZaragozaConsuelo MadrigalJaime Moreno i Javier Cadena. La prioritat del CNI, una vegada reforçades les mesures per evitar fugues de dades, és localitzar els culpables. Dimecres passat, el compte de Anonymous Catalonia van publicar un missatge en el qual es vantava d'un "problema de seguretat" als correus dels jutges.