tensió a la formació taronja

Girauta adverteix Garicano de la seva "minoritària" posició a favor de Sánchez

El diputat de Ciutadans respon al responsable econòmic del partit que les decisions de l'Executiva han de ser acatades per tothom

abertran46288718 girauta181217134822

abertran46288718 girauta181217134822

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El diputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta ha advertit aquest divendres al’eurodiputat  i responsable econòmic del partit, Luis Garicano, que la seva posició a favor d’una abstenció en la investidura de Pedro Sánchez és "minoritària" i que les decisions del’Executiva han de ser acatades i complertes per tothom.

"El senyor Garicano va votar el que va votar, la posició va ser minoritària", ha subratllat Girauta als periodistes abans de la primera reunió del Consell General de Ciutadans després de les eleccions, marcada per la crisi interna provocada per la marxa de Toni Roldán i la plantada de quatre dirigents més que volen revisar el "no" a Sánchez.

El diputat ha incidit que l’Executiva és un òrgan col·legiat i, per tant, tant els que van guanyar la votació sobre l’estratègia de pactes com els que la van perdre hi estan vinculats. "Tots ens hi hem d’atenir i complir-la", ha conclòs Girauta, que ha defensat, en qualsevol cas, la "coherència" de Toni Roldán, de qui ha dit que és un "amic i un persona molt competent" sobre la qual només té "bones paraules" i a la qual li desitja "el millor".

Notícies relacionades

De Javier Nart, que també ha deixat l’Executiva però no l’escó al Parlament Europeu, ha assenyalat que l’eurodiputat ja va dir que acceptava i assumia la decisió de l’Executiva, per tant "dins del seu grau d’identificació ha sigut coherent".

Preguntat per possibles canvis en l’Executiva del partit, ha assegurat que no sap si es produiran i, sobre si és bo que un partit es quedi sense els seus crítics, ha respost que "per a res".