DENÚNCIA DAVANT EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

Espanya recorrerà l'obertura de les tres delegacions del Govern a Mèxic, l'Argentina i Tunísia

Exteriors considera que són un "instrument fonamental" per promoure les tesis del secessionisme i "denigrar" la imatge internacional d'Espanya

zentauroepp48803098 borrell190626114936

zentauroepp48803098 borrell190626114936 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Tal com havia anunciat fa dos dies, el Govern recorrerà davant elTribunal Superior de Justícia de Catalunya l’obertura de les anomenades ‘ambaixades catalanes’ a Mèxic, l’Argentina i Tunísia, perquè considera que són "instrument fonamental" per promoure les tesis del secessionisme i "denigrar" la imatge internacional d’Espanya.

A més, el Govern ha instruït l’Advocacia de l’Estat perquè sol·liciti mesures cautelars a fi d’"evitar activitats que s’estan revelant perjudicials per als interessos de l’Estat".

Així ho ha detallat el Ministeri d’Exteriors, que ha remès a la Generalitat de Catalunya un informe desfavorable sobre l’obertura d’aquestes tres noves delegacions catalanes.

"Internacionalització del procés"

L’actual Govern de la Generalitat ha declarat que faria servir "tots els mitjans al seu abast per a l’anomenada internacionalització del procés, en clar perjudici de la política exterior de l’Estat", la direcció de la qual competeix al Govern central, assenyala el comunicat d’Exteriors.

Notícies relacionades

Per al Ministeri d’Exteriors, "és evident" que l’actuació de les oficines representatives de comunitats autònomes a l’exterior han "d’atenir-se al marc constitucional espanyol i desenvolupar-se d’acord amb aquest".

L’informe sobre les delegacions de Catalunya detalla que "una activitat exterior d’una comunitat autònoma que es faci al marge del seu marc competencial i sense respecte als principis d’unitat d’acció a l’exterior, lleialtat institucional i servei a l’interès general causa en si mateixa un perjudici a la política exterior de l’Estat".