A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Un company del jove acusat d'integrar el Daesh revela que els va amenaçar de "matar-los tots"

La Fiscalia demana 48 anys de presó per a Karim I.S. per animar a atemptar a Espanya

GRAF3467. MADRID, 24/06/2019.- El acusado, Karim el Idrissi Soussi, durante el juicio este lunes ante la sección segunda de lo Penal de la Audiencia Nacional es juzgado por integración en organización terrorista y por cuatro delitos de amenazas terroristas, entre ellas al director sobre radicalización violenta y terrorismo global del Instituto Elcano, el catedrático Fernando Reinares. EFE/Fernando Alvarado ***POOL***

GRAF3467. MADRID, 24/06/2019.- El acusado, Karim el Idrissi Soussi, durante el juicio este lunes ante la sección segunda de lo Penal de la Audiencia Nacional es juzgado por integración en organización terrorista y por cuatro delitos de amenazas terroristas, entre ellas al director sobre radicalización violenta y terrorismo global del Instituto Elcano, el catedrático Fernando Reinares. EFE/Fernando Alvarado ***POOL*** / Fernando Alvarado (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un company de classe de Karim I.S., el jove jutjat aquesta setmana a l’Audiència Nacional per animar a atemptar a Espanya i per a qui es demana 48 anys de presó, ha revelat aquest dimarts al tribunal que l’acusat tenia molts "atacs d’ira" i que va arribar a amenaçar-los dient que "encara sort que Espanya no és els Estats Units i no hi ha armes, perquè si no entrava a la sala d’actes i matava tothom".

Així ho ha relatat un delstres alumnes del centre en el qual estudiava l’acusat que han declarat com a testimonis en el judici, en el qual han explicat que amb prou feines es relacionava amb els seus companys, amb qui era "molt hostil", i que habitualment feia comentaris que els incomodaven i fins i tot "alarmaven", com que "la sang es paga amb sang".

Un dels testimonis ha relatat l’episodi en el qual, durant el minut de silenci per les víctimes delsatemptats de París del novembre del 2015, Karim I.S. es va allunyar cridant i acusant-los d’"hipòcrites", recordant també que "molta gent mor" en països com Síria. "Va ser bastant impactant", ha recordat.

No relacionar-se amb cristians

Els tres companys de l’institut, que han declarat en el judici protegits darrere d’una mampara perquè l’acusat no els pogués veure, han explicat que a classe hi havia una noia musulmana a qui l’acusat recriminava que estudiés i li deia que no s’havia de relacionar amb homes cristians.

També han explicat que alguna vegada els companys de la classe de l’acusat es van adonar moltes vegades que veia vídeos d’"homes encaputxats i de negre", cosa que els semblava especialment "inquietant" i els provocava "malestar" i "incertesa".

En la sessió del judici d’aquest dimarts també han declarat com a testimonis diversos agents de la Policia Nacional que van participar en els seguiments a l’acusat en els primers mesos del 2016 en què va ser investigat.

Tots han coincidit a assenyalar que Karim I.S. portava una vida molt solitària i passava molt temps a la biblioteca pública d’Usera, el districte madrileny on vivia, per connectar-se a internet amb el seu propi portàtil, on descarregava vídeos i àudios" de pàgines web de contingut gihadista. A més, un dels agents ha declarat que allà mateix va crear un dels seus blogs al qual va batejar com a ‘Soldats del califat’.

Quatre delictes d’amenaces

Karim I.S. està acusat d’integració en organització terrorista i d’amenaçar a través de Twitter quatre persones, entre elles Fernando Reinares, director del Programa sobre Radicalització Violenta i Terrorisme Global del Reial Institut Elcano, i el periodista Ignacio Cembrero. Per això li imputen quatre delictes d’amenaces terroristes la Fiscalia demana 48 anys de presó.

Notícies relacionades

En la primera sessió del judici, el mateix acusat va negar tots els fets que se li imputen i va afirmar que tot el que sap d’Estat Islàmic ho coneix pels mitjans de comunicació i que no sap àrab, i que per això no pot entendre el que es diu en els àudios i els vídeos que els investigadors afirmen que visitava.

També va explicar que va viatjar a Turquia el gener del 2016 com "una forma d'escapament" perquè "tenia problemes a casa i a classe", però que la seva intenció mai va ser passar a Síria a unir-se a les files d’Estat Islàmic.