A TERRASSA

Ensenyament veu "indicis de falta" en la professora que va agredir una alumna

La nena va acusar la docent d'haver-la colpejat per dibuixar una bandera espanyola

insti / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que la Generalitat veu "indicis" d’una "falta administrativa" en el cas de la professora de Terrassa que suposadament va agredir una alumna de 10 anys per dibuixar una bandera espanyola en un quadern.

Bargalló ho ha dit davant de la comissió d’Ensenyament al Parlament davant de les preguntes de l’oposició, que l’ha acusat de tancar l’expedient, i ha asseverat que actuaran en funció del que resulti de la investigació de la policia.

"Actuarem segons diguin els Mossos d’Esquadra", ha afirmat abans d’afegir que, tot i que la policia catalana cregui "que no hi ha cap acció punible des d’un punt de vista penal", la Generalitat "creu que hi ha indicis d’una possible falta administrativa".

A més, el departament ja va avançar que obrirà un expedient disciplinari per una falta lleu a la docent al considerar que no ha quedat provat que hi hagués "maltractament físic", però que sí que hi ha fets com estripar en públic el treball d’una alumna o deixar-la sola al passadís que podrien constituir una falta lleu.

Diversos informes a personal del centre

També ha asseverat que l’expedient segueix obert i que van demanar deu informes a diferents persones com ara la professora, la direcció del centre, els pares i als inspectors educatius que justificarien la mesura que Ensenyament preveu prendre. A més, ha retret a Cs i al PP que famílies amb menors es manifestessin a la porta del’escola Font de l’Alba, on es van produir els fets i a l’entrada del qual van col·locar banderes ‘rojigualdas’.

Notícies relacionades

"Algú va enviar gent amb nens petits, no diré jo adoctrinats, a fer coses a la porta d’una escola el cap de setmana que no s’haurien de fer mai", ha dit.

Dimecres passat 19 de juny Ensenyament va decidir obrir una investigació per aclarir la presumpta agressió de la professora a una alumna de 10 anys per haver dibuixat una bandera espanyola en un quadern. La investigació es va iniciar després de la denúncia per lesions que va presentar la mare de la nena el dimarts 18 a la nit davant els Mossos d’Esquadra contra la mestra, en què assegurava que va agredir la seva filla i la va fer fora de la classe per haver dibuixat la bandera d’Espanya al seu àlbum.