a twitter

Toni Albà carrega contra la direcció de TV-3 per un gag d''Està passant'

El còmic aprofita un acudit del programa presentat per Toni Soler per retreure a Vicent Sanchis el seu veto a la televisió pública

mdedios20768026 barcelona 09 11 2012   entrevista con el humorista toni alba190301121849

mdedios20768026 barcelona 09 11 2012 entrevista con el humorista toni alba190301121849

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’actor Toni Albà ha carregat contra la direcció de TV-3 a través de Twitter per un gag del programa ‘Està passant’, que presenta Toni Soler. El còmic català es dirigeix a directament al director de la televisió pública, Vicent Sanchis, a qui li pregunta si part d’un acudit sobre Manuel Valls en aquest espai és o no un insult sexista. Hem de recordar que Albà va ser apartat de ‘Polònia’ per un insult masclista a Inés Arrimadas en un desafortunat tuit.

La situació denunciada per Albà va tenir lloc aquest dimarts a ‘Està passant’. En aquest cas, en un gag, el presentador i el col·laborador Jaïr Domínguez obren un perfil a la xarxa social Tinder a Manuel Valls. A l’escriure una descripció sobre el personatge pregunta Soler: “¿Diem que cobra 20.000 euros al mes? ¿És de mal gust posar això a Tinder?”. “Així semblaria un gigoló. Dels bons, però, eh”, respon Domínguez.

Aquest simple diàleg a l’inici del programa és el que ha irritat Albà, que ha aprofitat per comparar-lo amb la situació que va protagonitzar ell el febrer passat. “Vicent Sanchis, em dirigeixo a vostè com a ciutadà que pago els meus impostos per mantenir una televisió pública de qualitat. ¿Em podria donar explicacions de per què en un programa de TV-3 es diu que Manuel Valls és un ‘gigoló’? ¿És un acudit sexista? ¿És un insult sexista?”, escriu Albà en un tuit.

[El diàleg té lloc entre el minut 4 i el 4.30 del programa del 18 de juny] 

Albà, amb referències constants al seu cas, continua amb una sèrie de missatges a Twitter la seva denúncia: “Que sàpiga [Sanchís] que soc un defensor de la llibertat d’expressió sense límits, la facin des d’una televisió pública o des de comptes privats.  Ho dic perquè en aquest cas algú haurà d’inventar alguna altra excusa que no sigui ‘aquest senyor no treballa a TV-3’ perquè està clar que ara s’ha dit ‘gigoló’ a un polític des d’un programa de TV-3.

Notícies relacionades

I el còmic segueix: “¿Dir ‘gigoló’ a un home està socialment més ben vist que dir-l’hi a una dona? ¿En aquest cas, seria sexista? No vull ni imaginar-me si la broma fos dirigida a una dona política. Espero que m’aclareixi tot això. Imagino que en el cas de no tenir resposta, me la podrien donar tots aquells que en el seu moment van fer llenya (i cita els usuaris a Twitter d’‘El món a Rac-1’, ‘El matí de Catalunya Ràdio’, ‘Versió Rac-1’, Pilar Rahola, ‘Tot és mou’, ‘Els matins’...)”.

Al final afegeix també que “davant de tot el meu respecte per a totes les persones treballadores i treballadors del sexe i que ho fan voluntàriament. Les que ho fan obligades, forçades, explotades per les màfies, tot el meu respecte i tota la meva solidaritat i complicitat en la seva lluita”.