reingrés com a professor de llatí

Antonio Maíllo deixa el seu escó i la coordinació d'IU Andalusia

El diputat del Parlament andalús formalitzarà la seva marxa "una vegada que s'han constituït els ajuntaments"

mallo

mallo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Antonio Maíllo deixa aquest dilluns el seu càrrec com a coordinador general d’IU Andalusia i presentarà el seu escrit de renúncia a la condició de diputat al Parlament d’Andalusia, atès que sol·licitarà formalment el seu reingrés com a professor de Llatí a l’ensenyament públic, "una decisió presa des de fa mesos" que respon a raons "profundament personals i de descans necessari" i que es formalitza "una vegada que ha acabat el cicle electoral i que s’han constituït tots els ajuntaments".

Així ho han confirmat fonts de la direcció d’IU Andalusia, just el dia en què es compleixen sis anys del nomenament d’Antonio Maíllo com a coordinador general de la formació.

El líder d’IU a Andalusia sol·licita aquest dilluns al registre de la Conselleria d’Educació la seva incorporació com a professor a l’Institut d’Educació Secundària a la localitat d’Aracena, a Huelva.

Les mateixes fonts han confirmat que aquest diumenge Antonio Maíllo ha traslladat la seva decisió a la Comissió Política del Partit Comunista d’Andalusia (PCA), així com a la resta d’organitzacions que integren Esquerra Unida. També ha informat els vuit coordinadors provincials d’IU a Andalusia i tots els membres de la seva direcció política.

Roda de premsa

Maíllo compareixerà en roda de premsa aquest dilluns per explicar les raons que l’han portat a prendre aquesta decisió, si bé fonts de l’actual direcció d’IU Andalusia han avançat que es tracta d’"una decisió molt meditada" que respon al fet que Antonio Maíllo "considera que la seva etapa a la primera línia política ha acabat amb el final d’aquest cicle polític i electoral i que necessita un descans merescut".

Notícies relacionades

Les mateixes fonts asseguren que aquesta decisió va ser compartida fa mesos amb el coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, qui "ha entès perfectament les raons d’Antonio per dimitir". “Tota la direcció d’IU entén que en aquests sis anys Antonio Maíllo ha fet un esforç enorme” i “ningú ha qüestionat la seva decisió ni la qüestionarà perquè la seva marxa té motius profundament humans”, han conclòs.

Després de la seva compareixença d’aquest dilluns davant els mitjans, a la tarda es reunirà la Comissió Col·legiada d’IU Andalusia, que haurà de convocar –segons els estatuts– la Comissió Coordinadora, òrgan amb competències per cobrir la vacant en la màxima responsabilitat de la formació.